fri
|
13.02.2017 11:08 -
Re: Koupě Citroenu C5
|
|

|
jech napsal(a): Zdravím, koukám po starím autě a uvauji nejspí o C5. Nael jsem pár zajímavých inzerátů, ale rád bych se zeptal zkuených na pár věcí, abych neudělal chybu. Za prvé, jaké máte zkuenosti s 1,6 THP? Je to opravdu taková tragedie a časovaná bomba, jak se vude píe? Nebo jsem nael jeden dieselový dvoulitr, jene dovezený z Francie a bez servisní kníky. Nevěřím proto najetým kilometrům. Dokáe mi je někdo ověřit, i kdy auto nebylo servisované u nás? Předem díky za rady a tipy.
Ahoj. Mám 1,6 thp 2,5 roku, najeto 83 tis, kupováno nové.
Dojmy jsou dvojí - nádherná prunost, sluný výkon, spotřeba podle tankování 6,8 léto, 7,0 zima. Převáně 45% dálnice, 45 okresky, 10% město.
Problémy s rozvody se mi nevyhly - v 45 tis. hláka na dispeji, na chodu to nebylo poznat - výměna rozvodů za modifikované s lepí odolností - prý, ale je fakt e od té doby zatím klid.
čistění sání od karbonu v cca 65 tis. Od té doby zatím klid. Obojí samozřejmě na záruku.
První výměna oleje ve 30ti, pak při rozvodech v 45, pak při garančce v 60ti, následně při čistění sání v 65, samostatně v 80ti.
Take - pokud je nová sada rozvodů skutečně kvalitnějí a častějí výměny oleje zamezí či zpomalí tvorbu karbonu, budu rozhodně spokojený. Ve lo zatím na záruku. S nějakým servisem navíc na čistění sání počítám, ale není to nic fatálního a ten projev motoru a komfort mi za to stojí.
Volil bych nakonec znovu - ideál by byl 3,0 V6, ale ijme v realitě.. |
| |
| |