Jméno
Heslo
Trvale přihlásit 
Nová registrace
Èesky English
Vyhledávání
Rozšírené ...

 

 Zobrazení samostatného příspěvku / Diskuze: Motor točí a nechytne / C8 2.2 HDi
jruze
03.12.2016 14:02 - Re: Motor točí a nechytne / C8 2.2 HDi
U??vate?
macman napsal(a):
Zdravím.. sice je dotaz ohledně C8, ale jedná se o 2.2HDi co je v C5...

Koupil jsem si C8 s tím, že nejde nastartovat (cena odpovídala), abych si měl s čím hrát.. Bylo mi řečeno, že budou asi skočené rozvody...

Takže pokud se pokusím startovat, po jedné či dvou otáčkách se motor zastaví.. (chcípne elektrika).. Na druhý pokus párkrát protočí a šlus.. Na třetí pokud startování už bez problému točí a točí...

Po 10s startování ze začne chytat jeden válec... chvilkama se možná přidá další, ale na nastartování to nestačí.. přitom se line z výfuku smrádek špatně spálené nafty... Chová se to přesně jako moje stará Sierra, když bylo venku -10 stupňů..

Zkusil jsem "čuchnout" startovacím sprejem... Na sprej "naskočí", jakmile sprej dojde, vrací se do původního škytání...

Jinak na to, že je dovezené z německa, tak v motoru nebyl olej ani chladicí kapalina.. Olej na zhasnutí kontrolky stačil, ale byl pod minimem... Napadá mne, zda úbytek oleje a chladicí kapaliny nemůže mít nějakou spojitost se závadou..

A teď k diagnostice... mám půjčenou Lexii... v chybách motoru je pouze tlak turba a žhavicí relé má zkrat na kostru... Sice bych už zajásal, ale přes den bylo nad nulou a stejný motor v P607 mi startuje při téhle teplotě bez žhavení... Navíc, když chytnul na sprej, tak se neudržel..

Při měření parametrů při startování mám tlak paliva jenom 8 barů.. Že by vadný regulátor, nebo čidlo tlaku paliva?? Jenže při těchto závadách by těžko motor chytal na jeden válec...

Ohledně přeskočení řemene.. Synchronizace klika/vačka se hlásí ANO (sem tam problikne ne).. Poznala by diagnostika skočené rozvody o zub???

Potřebuji trknout, a vím, čím začít.. díky moc...


Kolik se ti strati vody? Nebo ze by olej? Jestli mám pravdu tak se poohlidni po jiném motoru pac tento bude mít zohybane ojnice mimo to C8 a vůbec 2.2 trpí na vstriky (nejdou ven) tak si užij opravu.

  
Uživatelé online  
Nejnovější příspěvky  
Inzerce  
Obrázky  


Š 2007-2017 :: by c5club,optimalizováno pro rozlišení 1024x768, Firefox, Kontakt/Administrator