Jméno
Heslo
Trvale přihlásit 
Nová registrace
Èesky English
Vyhledávání
Rozšírené ...

 

 Zobrazení samostatného příspěvku / Diskuze: Co nového chystá Citroen
myneur
29.10.2016 12:28 - Re: Co nového chystá Citroen
U??vate?
Hanz 397 napsal(a):
lidi se pohodlnosti jízdy v autě nevzdají. A pokud budeme muset všichni jezdit na elektriku(čemuž ani při nejlepší vůli prostě nevěřím),tak kde jí vezmeme?

Elektromobily jsou pohodlnější, jde jenom o to snížit cenu, jinak to má samé výhody: nesmrdí, minimální servis, nemusíš tam furt něco měnit a opravovat, lepší jízdní vlastnosti (nižší těžiště a přesná regulace krouáku (lze i nezávisle pro každé kolo)), tišší, mᚠdva kufry, protože motor je malinký, když jezdíš málo, nabíjíš ze zásuvky.

Celé je to jen o tom snížit cenu baterek natolik, aby se cena za podobný dojezd vyrovnala běžnému autu. Baterka je nejdražší část.

I kdyby ta elektřina byla z uhelných elektráren, tak je to lepší, protože v elektrárně se vyrábí v kontrolovaném stabilním prostředí s velkou mírou čištění spalin (to jsme naštěstí i my vyřešili brzy po revoluci a třeba Krušné hory se díky tomu už téměř vzpamatovaly). V autě se spaluje neefektivně kvůli variabilnímu výkonu a otáčkách a důležitosti velikosti/váhy motoru. Znečištění z aut je současný největší problém měst. Zejména z dieslů s common railem jdou prachové mikročástice, které jsou (současná) nejškodlivější forma znečištění. Což mi přijde smutné, když koukám, že C5 už se neprodává jinak než v dieslu...

  
Uživatelé online  
Nejnovější příspěvky  
Inzerce  
Obrázky  


Š 2007-2017 :: by c5club,optimalizováno pro rozlišení 1024x768, Firefox, Kontakt/Administrator