Majo77
|
22.10.2016 12:33 -
Re: Koupě Citroenu C5
|
|

|
wilsg napsal(a): Mám Lanciu Lybru (myslete si co chcete, ale to auto miluju  ) a tam mechanik pozná, jak jsou na tom rozvody. Nevím jak u C5
Skúsim teda napísa znova aspoň zhruba čo som ti písal cez týdeň a nezverejnilo sa tu, lebo sa tu vynárajú veci, ktoré som spomínal
Motorizácia 2.0 je tu vežmi chválená, nad 1.6 motorizáciou ani nerozmýlaj. Sice to vraj po výkonovej stránke žudom stačí na také vychádzkové vozenie, ale po kontrukčnej stránke to boli vraj naprd motory. 2.2 HDi tie super, velmi podobná motorizácia tej 2.0. Rozdiel medzi 100, 103 a 120kW je ak si dobre pamätám iba (?) v určitých komponentoch (niekde sú pouité siemens vstreky, niekde od delphi, ak si dobre pamätám). Viac menej veci čo ty (aj ja) ako čistý amatér a laik nemusí a tak strane riei. Jediná závaná (?) vec o ktorej viem a celkom ma straí je FAP. Pri verziách 100 a 103kW sa dá myslím rozobra a vyčisti jednoduchie, pretoe je rieená ako samostatný komponent. U 120kW verzie je FAP priamo zvarený s výfukom a tým pádom sa musí pri výmene/čistení odreza a po dokončení prác naspä navára. Čo znie hrozne A určite je to aj drahia varianta. Pri kúpe auta tu vdy chalani odporúčajú zfleku vymeni komplet rozvody, pretoe od pohžadu sa vraj ich stav nedá zisti, a keď to mechanik rozoberie, zistí ako na tom boli. Cenovo sa tieto autá v Exclusive výbave a akom takom stave hýbu min od 8 000. Ak som napísal niekde volovinu tak sa rád nechám opravi expertami, ktorých tu nie je málo. Ja som total laik, tak sa ospravedlňujem za prípadné bludy
A zabudol som doda pre Slovenských záujemcov o auto, od 1. februára 2016 bude pravdepodobne schválený na SVK nový zákon o registračných poplatkoch, kedy si za ojazdené auto bude pripláca zhruba od 100 naviac oproti dnenej situácii (2 x 16.5 za značky + ak kupuje auto z iného okresu, tak za prepis dalích 33). Take pár eur sa dá uetri aj na tom či vyberie 100, 103 a 120kW verziu. Ale ako rozhodujúci faktor by som tých pár nebral, to len tak pre info |
| |
| |