Jméno
Heslo
Trvale přihlásit 
Nová registrace
Èesky English
Vyhledávání
Rozšírené ...

 

 Zobrazení samostatného příspěvku / Diskuze: Jaké auto v budoucnu místo C5 ?
Brzda
14.10.2016 08:53 - Re: Jaké auto v budoucnu místo C5 ?
99
SUV je módní záležitost, lidi to teď prostě chtějí. Co se týká bezpečnosti, tak moderní auto střední nebo vyšší třídy je na tom v podstatě stejně. Co se týká průchodnosti terénem, tak by většina z vás kritiků byla asi dost překvapena, ale offroad to samozřejmě není. tchán si SUV pořídil, protože má chatu na horách, tam ale vyjedu i já s C5, ho nejvíc těší pohodlnější na/vystupování.
To, že PSA žádné SUV nemá snižuje jejich podíl na trhu (dos zásadně) => nižší zisk => úpadek => šetření => třeba zaříznutí hydry. Kdyby řadu SUV a prodeje měli, nemusely by tak šetřit a mohl tady klidně být nástupce C6 podtrhující prestiž značky. Teď už to sice asi pochopili (změna filozofie 3008 a 5008 z MPV na SUV), ale budou dobíhat rozjetý vlak, který je už za zatáčkou.
A to že nemají 4x4 je stejný problém. Nejde jen o tuto módní vlnu SUV, ale i třeba vyšší třídu klasických aut jako C5. Spousta lidí, kteří by si třeba i C5/508 koupili si raději koupí Mondeo/Passat/Avensis/Insignia/Mazda 6/A4/MB C, prostě něco, co 4x4 nabízí, a už k tomu mají důvod jakýkoliv. A taky to mluví o síle značky, jejích technických možnostech.
Mě osobně poslední dobou začínají docházet argumenty, proč Citroen tak miluju. Technické možnosti PSA se pomalu smrskávají jen na chromová cingrlátka na DS a elektromotor na zadní nápravě, se kterým je auto horší než základní model. Kde je nějaký opravdový hybrid, kde je 4x4 (by jen připojitelná), kde jsou elektroničtí pomocníci, kterých má WV a podobní po kokot? Kde je před několika lety avizovaný hybridAir???
Po C5 mě nenapadá žádná rozumná alternativa z dílny PSA (možná snad výše zmíněný kaktus, když jsme jen dva nebo 308GT). Ale když zůstanu ve Francii (přece jen pohodlnější než dojčevágen), tak Renault jede poslední dobou na hodně dobré vlně (chápou vše výše zmíněné a těží třeba ze spolupráce s Nissanem) a nový Megane Grand Tour nebo Talisman se mi hodně líbí......

  
Uživatelé online  
Nejnovější příspěvky  
Inzerce  
Obrázky  


Š 2007-2017 :: by c5club,optimalizováno pro rozlišení 1024x768, Firefox, Kontakt/Administrator