Jméno
Heslo
Trvale přihlásit 
Nová registrace
Èesky English
Vyhledávání
Rozšírené ...

 

 Zobrazení samostatného příspěvku / Diskuze: Chvilková ztráta výkonu (cukání)
StevoH
04.10.2016 11:54 - Re: Chvilková ztráta výkonu (cukání)
99
makino napsal(a):
Ahoj lidi.
Tak mám po půl roce konečně po cukání. Byla to taková kravina, že se to sem bojím napsat, protože je mi jasný, že si projdu linčováním.
Na svou obhajobu - musím říct, že se to hledalo vážně špatně, když mi auto třeba 2x cuklo, rozsvítila se hláška o nefunkci tempomatu a po dalším nastartování třeba dva týdny nic a potom třeba zase 3x na dvou kilometrech a zase týden klid. A ještě nejezdím denně, takže se to protahovalo. Dignostika nic neříkala.
No nebudu to natahovat: Jednou ráno jsem chtěl vyrazit a auto nešlo natočit. Šel jsem po palivu a zjistil jsem, že když zmáčknu balonek na čerpání paliva, tak je měkký, vůbec netahá naftu a pod víčkem palivového filtru jsem slyšel, jak uniká vzduch. Sundal jsem víčko a nebyla tam ani kapka nafty. Překontroloval jsem gumičku těsnění ("O"kroužek) a byla tam malá ploška. Kroužek jsem máznul vazelínou, natočil víčko zpět, natlačil naftu balonkem a nastartoval. Motor sice chvilku kuckal, vlivem zavzdušnění, ale po chvilce jsem vyrazil na cesty. Týden vše v pohodě a pak zase cuklo. Změřil jsem si tedy zmíněný kroužek (mimochodem 100x5) a vyměnil ho. Od té doby (už více než měsíc klid). Hlášku o tempomatu to hlásilo vždy po cuknutí, když byl aktivovaný, takže to teď do sebe zapadá.
Musím zaukat pro jistotum, ale řekl bych vyřešeno

M.


Ahojte,
mam problem s cukanim motoru( nepravidelne, na stotinu sekundy v zabere akoby padli otacky a zase vsetko ok).
Jedno rano som nastartoval a na prvom semafore mi to zdochlo, nastartoval som a pohol sa v poho. Na druhom semafore tak isto. Nastartoval som a v pohode to slo cely den. Vecer ked som parkoval mi to pri cuvani zdochlo (samo od seba), neslo nastartovat. Zdalo sa mi akoby nemalo naftu, tak som skusil trochu rucnou pumpou pri filtry dotlacit. Nastartovalo, po chvilke zdochlo, znova som dopumpoval a potom uz islo bez problemov. Hlavne po tomto mi obcas raz za 100-150km cukne motor, je to nepredvidatelne, rozne rychlosti, rozny zaradeny prevod. Pred 4 000km som menil olej aj filtre, ale zacalo to robit tak cca 1 000km dozadu, tipoval som spatne zalozeny palivovy filter, skontroloval som a bol zalozeny spravne, gumicka v poriadku(je tam nova). Od kontroly mi to cuklo raz. Tankujem vylucne na slovnaftke, striedam asi tri cerpacky, ktore su frekventovanejsie. Hadica od a do intercooleru vyzera byt bez znamok opotrebenia, na volnobeh stredne tvda. Stav FAPu neznamy, domnievam sa, ze by mohol byt zrely na vymenu(preplach), regeneracia cca 500km? Chcem to kuknut cez diag. Napadaju ma mozne chyby: vaha vzduchu, zaneseny FAP, spina v palivovom systeme( filter bol cisty, trochu zafarbeny do sedej, predchadzajuci filter bol asi od vyroby, jumep v zivote taky zaneseny nevidel). voda v nafte?, vzduch v nafte( zazdala sa mi malinka bublinka v hadicke od filtra do cerpadla po jazde) nefunkcne palivove cerpadlo (pumpou sa vzdy da nieco dotlacit, na stk vymazal chybu cerpadla, potom ako som zaizoloval trochu poskodene kable pod zadnymi sedackami nad nadrzou)
Teraz nastava otazka co skor skontrolovat a ako. Mam doma diag, sam by som sa rad priucil co a ako si pozriet, najradsej sa ucim, pretoze ma to nesmierne bavi a hlavne mam skusenosti z domu-rozne traktory, domace opravy inych aut, atd.) Viem, ze toto je tak trochu raketova veda, preto zlozite veci necham radsej na odbornikov, no jednoduche veci chcem zvladnut sam a neplytvat casom odbornikov. Pred tym nez nieco spravim si to nastudujem, nerobim to bezhlavo. Ale spat k teme.
Najjednoduchsie a najrychlejsie asi bude diag. Avsak obavam sa ze chyby nebudu adekvatne problemu, pretoze sa tam mohli zapisat aj pri startovani po rozobrati a kontrole pal. filtra, kedy sa potreboval zaplnit pal. system naftou. Viete mi prosim poradit, co by som mohol skusit, resp. ako by som mohol postupovat? Kludne aj do PM, vysledok a pricinu zverejnim aj pre ostatnych.
Vopred dakujem za zmysluplne rady, prosim zdrzte sa offtopicu.

  
Uživatelé online  
Nejnovější příspěvky  
Inzerce  
Obrázky  


Š 2007-2017 :: by c5club,optimalizováno pro rozlišení 1024x768, Firefox, Kontakt/Administrator