Jméno
Heslo
Trvale přihlásit 
Nová registrace
Èesky English
Vyhledávání
Rozšírené ...

 

 Zobrazení samostatného příspěvku / Diskuze: Setrvačník
tomio
04.10.2016 07:55 - Re: Setrvačník
99
Ahojte všichni. Moje C5tka začíná trochu zlobit a mám podezření na spojku/setrvák.
Vozík má najeto cca 250t km a je tam původní spojka, takže si myslím, že už si výměnu zaslouží. Potřeboval bych od vás potvrdit, že uvažuju správně. Auto mám od června a dvakrát bylo na údržbě v autorizovaném servise (Unicars Zlín). Pokaždé mi zopakovali, že auto je OK, jen že spojka už je na výměnu. Poslední týden jsem si všimnul, že je cítit více vibrací (přenos vibrací z motoru). Při běžných mimoměstských přibližovačkách to není tak markantní, ale ve 130ti na dálnici to bylo už hodně citelné. Spojka zabírá v horní části a semtam je ve spojkovém pedálu cítit hrubší chod. Prokluz jsem zaznamenal jen na dálnici a to při zapnutí tempomatu a skokovému zrychlení (kdy jedu cca 110 a zapnu tempomat na kterém mám nastaveno 135).
Dneska ráno jsem si všimnul divného zvuku od předku. Auto stojí, motor běží na volnoběh a je slyšet takové "chrčení". Jestli to chápu dobře, tak to chrčení by mělo zmizet s vyšlápnutím spojky - je tak?
Samozřejmě jedu do servisu, ale výměnou spojkové sady se setrvákem nic nezkazím, že?

Ještě mám dotaz na výběr samotné sady. Je lepší koupit celou sadu od LUKu (spojka, setrvák, šrouby, cena těsně nad 9t), nebo jít do Spojkové sady od Valea a originál setrvačníku (na cit...eu to mají v akci za cca 11t).

Co všechno má cenu měnit, když už bude spojka pryč? Páka spojky, vodící pouzdro, těsnění poloosy?

Taky se mi nelíbí řazení jedničky a zpátečky. Jde to hodně ztuha a zpátečka se mi napoprvé podaří zařadit málokdy. Dá se něco na převodovce "poštelovat"?

Díky za info a omlouvám se, že sem tu toho tolik vychrlil

  
Uživatelé online  
Nejnovější příspěvky  
Inzerce  
Obrázky  


Š 2007-2017 :: by c5club,optimalizováno pro rozlišení 1024x768, Firefox, Kontakt/Administrator