Jméno
Heslo
Trvale přihlásit 
Nová registrace
Èesky English
Vyhledávání
Rozšírené ...

 

 Zobrazení samostatného příspěvku / Diskuze: Informace pro cesty do zahraničí, rady ap.
Jarduk
25.08.2016 19:35 - Re: Informace pro cesty do zahraničí, rady ap.
Za?iato?n?k
Já snad ještě dodám, že to odbočení vpravo neplatí vždy. Častokrát je to regulováno značkou. A bacha na semafory na druhý straně křižovatky. Jak normálně člověk brzdí u nich, tak jsem prvních pár dní skoro několikrát vjel do křižovatky.

S těma kartama. Často budeš mít problém. Oni mají sice taky kredit a debet, ale znamená to u nich trochu něco jiného. Takže často se zdráhají vzít naší debetní. Na některých benzinkách prostě nezaplatíš u automatu, musíš jít na kasu, tam nahlásit "overseas" kartu a zaplatíš to přímo na kase a pak tankovat. Jinak u toho vrácení si zjisti podmínky. Někde to fakt striktně dodržujou a chtěj plnou nádrž + účtenku od pumpy, která je vzdálená max třeba 10 mil. A někde bacha, že mají zakázáno jet s tim autem do některých států. Tušim, že Utah bývá často pasé.

V některých státech bacha na rychlost (ale to hrozně závisí na státu. Já když jsem jel v Pensylvánii podle limitu, byl jsem nejpomalejší auto)

Udělej si mezinárodní řidičák. Někde ho chtěj kvůli půjčení auta. Většinou ho chtějí policajti, když se něco stane.

Jinak jestli vás bude víc, tak se jukněte na carpool lane. Někde mají na dálnicích pruhy, kde může jet auto,kde jsou 2+ nebo 3+ osob. A tenhle pruh bývá často mnohem rychlejší než zbytek.

Jinak jsou to fakt klidní řidiči. I lidi se sporákama jezdí většinou na pohodu, žádnej spěch.

No a pak už snad jen bacha na chlast za volantem a i na veřejnosti! Ale Kalifornie neni snad tak puritánská jak východní pobřeží.

Jinak jestli budete hodně jezdit po dálnicích, doporučuju kouknout na nějaký čipový karty, páč je tam pak sleva než při placení hotově.

A pak už přeju jen hodně trpělivosti s místním "plebsem" na pokladnách a přepážkách všeho druhu, protože to je často dost o nervy.

  
Uživatelé online  
Nejnovější příspěvky  
Inzerce  
Obrázky  


Š 2007-2017 :: by c5club,optimalizováno pro rozlišení 1024x768, Firefox, Kontakt/Administrator