Jméno
Heslo
Trvale přihlásit 
Nová registrace
Èesky English
Vyhledávání
Rozšírené ...

 

 Zobrazení samostatného příspěvku / Diskuze: Informace pro cesty do zahraničí, rady ap.
Tony_Z
25.08.2016 17:56 - Re: Informace pro cesty do zahraničí, rady ap.
99
Vilous:
Ahoj, v Kaliforinii (a dále Arizona, Nevada) jsem byl letos s tím, že auto jsem měl půjčené dohromady 20 dní. Tak se klidně ptej, co bys potřeboval vědět?

Půjčit na 100% již tady - zarezervovat a zaplatit online. (Půjčoval jsem si přes rentalcars.com) První auto pouze na přejezd z letiš do místa, co jsem chvíli přebýval a druhé auto jsem si půjčoval na místě. První auto zaplacené kartou z ČR přes uvedené stránky.
Druhé auto byl problém, jakmile jsi v USA, tak na tebe tyto stránky nevyběhnout (podle USA IP adresy jsou jiné a pokud bys chtěl evropskou verzi, kde je vše ok, musel bys použít VPN, nevím, jak schopný jsi aják. Takže nic neriskuj a vše si zařiď již v ČR. Na místě by ses pak nedoplatil za pojištění (Vycházelo drហjak půjčení samotného auta.)

Pro půjčení auta potřebuješ oficiálně kreditní kartu s dostatečným limitem, ale prošlo mi to i s klasickou embosovanou debetkou od České spořitelny. To, že zaplatíš auto zde, nic neznamená, pro půjčení auta stejně vezmou tvou kartu a bloknou na ní určitou částku pro případ, že bys s autem něco vyvedl, po vrácení byly peníze téměř okamžitě odbkovány. Vrácení auta probíhalo tak, že jsem ho zaparkoval, přišel do půjčovany, tam se zeptal, zda mám plnou nádrž a chtěl klíčky, nic víc. Ani se neptal, kde auto vlastně stojí. V druhém případě jsem vracel na letišti v LA, tam byla fronta na vrácení. oběhla auto, vzala klíčky, nastartovala a hotovo.

Krom 4way stop, kterou zmínil Jumep, bych doplnil že značení na silnici stojí za vyliž...., ale po chvilce si zvykneš, občas tam mají pruh uprostřed silnice, který slouží pro oba směry na odbočení - z toho jsem byl zmatenej, ale pak jsem si také zvyknul (asi po týdnu ).
na nikoho se nemusíš lepit, protože se stává jen minimálně, že by ti při popojíždění v koloně někdo vjel před čumák - každý si tak nějak drží svůj pruh. V případě, že pojedeš podle předpisů, tak tě ostatní budou mírným tempem objíždět.

Jinak jsem tam letos najel 6500Km a musím říct, že jsi si vybral to nejblbější město na ježdění, ve kterém jsem byl (alespoň co se týče kolon - totálně zasekané sedmiproudovky - zlatá Praha nebo D1, když jsem tam několikrát stál, tak jsem si slíbil, že naší milovanou D1 už nikdy nepomluvím.
Jinak těch zbraní jak psal Jumep, tak bych se v Kalifornii nebál, ti lidé mi přišli tak nějak příliš spokojení a zpomalení na to, aby řešili něco zbraní. (Vyhni se Nevada - Las Vegas, tam lidé zase jezdí jak prasata. a zbraní bych se tam již bál )

  
Uživatelé online  
Nejnovější příspěvky  
Inzerce  
Obrázky  


Š 2007-2017 :: by c5club,optimalizováno pro rozlišení 1024x768, Firefox, Kontakt/Administrator