Jméno
Heslo
Trvale přihlásit 
Nová registrace
Èesky English
Vyhledávání
Rozšírené ...

 

 Zobrazení samostatného příspěvku / Diskuze: Hydraulická kapalina, LDS - obecně
tomio
15.07.2016 12:41 - Re: Hydraulická kapalina, LDS - obecně
99
Čaute všichni,
Mám C5tku (X7,r.v.2009,2.0Hdi,najeto 240t km) velice krátce, ale zjišuju, že hydraulika má určité svoje specialitky, které by si člověk měl nastudovat, aby pak nebyl nepříjemně překvapen (zvedání vozu při přezutí kol, atd...). Auto už na svedáku bylo cca před týdnem a samozřejmě to proběhlo "všechno špatně". Zvednuto bylo v normální poloze (bez odšroubovaného víčka nádržky LDS) a po položení na zem sedělo v nejnižší poloze, tak že nešli vytáhnout ramena zvedáku. Do auta jsem vlezl, nastartoval, zvedl na provozní výšku a všechno šlape. Žádnou loužičku pod autem jsem nenašel, ale v pneuservisu by si toho asi nikdo ani nevšiml

Před koupí jsem si nechal auto prohlédnout v autorizovaném servisu a jedna ze "závad" byla v netěsnosti hydraulických válců na předku (slzí). Nebude to nic dramatického, ale čeká mě delší cesta (1000km Chorvatsko) a nerad bych něco zanedbal.

Otázka ... můžu jednoduše překontrolovat stav hydraulické kapaliny (odšroubování víčka, kontrola hladiny) aniž bych tomu ublížil? Mám to dělat při nastartovaném motoru, nebo po pěti minutách po "uspání". Když zjistím nedostatek kapaliny, můžu klasicky jen dolít Total Fluide LDS, nebo se musí dělat odvzdušnění, popř. je možné toto dělat svépomocí bez odborníka? Auto funguje dobře, houpe se, tlumí nerovnosti, tak snad je vše OK.

  
Uživatelé online  
Nejnovější příspěvky  
Inzerce  
Obrázky  


Š 2007-2017 :: by c5club,optimalizováno pro rozlišení 1024x768, Firefox, Kontakt/Administrator