Jméno
Heslo
Trvale přihlásit 
Nová registrace
Èesky English
Vyhledávání
Rozšírené ...

 

 Zobrazení samostatného příspěvku / Diskuze: Výměna oleje - automatická převodovka AM6 / C5 III
certik
03.06.2016 10:22 - Re: Výměna oleje - automatická převodovka AM6 / C5 III

Pripojim svoji aktualni zkusenost s KAPS. Cca pred 3 tydnama jsem jel na STK, chtel jsem auto prohnat tak jsem mu dal na dalnici pokourit. Behem toho me prevodovka zacala pri podrazovani na 4, a nasledne pri stani na krizovatce pri pusteni brzdy celkem citelne kopat. Na STK jsem nasel olej ve vode, takze padlo podezreni na tesneni pod hlavou, prevodovku nebo webasto. Tesneni pod hlavou mi v servisu vyloucili, objednal jsem se v KAPS na vymenu oleje + diagnostiku.

Vecer mi to nedalo a zacal jsem procitat toto vlako + jsem si neco precetl o tech olejich, takze jsem pochopitelne hned napsal do KAPS e-mail aby mi rekli jestli tam budou davat JWS 3309 nebo AW-1. Odpoved byla ve stylu "kazdy si to pojmenuje po svem, ale jedna se o spravny olej". O tom co tam teda chteji dat ani slovo. Rano jsem tam volal a poprosil pana aby mi rekl co tam teda daji a po chvili jsem z neho dostal ze JWS 3309. Rekl jsem mu ze podle informaci z Citroenu (a mimochodem, jde to snadno dohledat i na webu totalu, maji tam "Lubadvisor": .link. ), jsou to ruzny oleje, s ruznyma vlastnostma a nemichatelny/nezamenitelny. Na to byla jen odpoved, ze je to nezajima, ze kupujou olej od Ravenolu a ten jim rekl ze je to vporadku a JWS 3309 tam patri. Takze jsem tu objednavku zrusil.

u Fluidmatic MV LV (ten doporucuje Total pro X7 s Euro 5, ma splnovat AW-1) jsou tyto specifikace:
Toyota T-WS (JWS 3324),Hyundai/Kia SP-IV,Nissan Matic S, JASO 1A, GM Dexron VI
Ford Mercon LV, ZF M-1385.4 (6HP), Honda ATF DW-1, MB 236.12, 236.14,ZF 8-speed Ats
DSI H 6-speed Transmissions (ATF 3292), Aisin Warner AW-1, Ford M-SP, Hyundai NWS-9638

u Fluide XLD FE (doporuceno pro AM6 s tema starsima motorama) jsem nasel poznamku:
Vhodná kapalina pro všechny aplikace vyžadující výkonnovou úroveň následujících tradičních severoamerických specifikací : DEXRON III-H, Mercon, Mercon V (‘před 2007), Neměla by být použita pro DEXRON VI nebo Mercon LV.

A jsem z toho mirne zmaten, prijde mi divny ze by v Kaps tohle nevedeli. Neni to treba tak ze ta JWS 3309 ma vyssi viskozitu a tak dokaze "resit" problemy nacatych menicu?

  
Uživatelé online  
Nejnovější příspěvky  
Inzerce  
Obrázky  


Š 2007-2017 :: by c5club,optimalizováno pro rozlišení 1024x768, Firefox, Kontakt/Administrator