Jméno
Heslo
Trvale přihlásit 
Nová registrace
Èesky English
Vyhledávání
Rozšírené ...

 

 Zobrazení samostatného příspěvku / Diskuze: Olej do automatické převodovky
Jezebull
02.05.2016 13:20 - Re: Olej do automatické převodovky
99
Po přečtení tohoto vlákna jsem učinil rozhodnutí a po zakoupení vozu ve 148 tisících poprvé absolvoval výměnu oleje u kaps.cz. Setkal jsem se jen s ochotou, rychlostí provedení (cca 2 hodiny) a nakonec i cenou. 4650 Kč včetně čistění klimatizace (za 450 Kč). Vyměněno 7 litrů oleje.
Změnu nepozoruju, protože problém nebyl ani předtím, ale nechtěl jsem riskovat nějaký závažný problém spojený s nevýměnou.
Jediné co zamrzelo je, že jsem se až z předávacího protokolu dozvěděl (zpětně po bedlivém přečtení), že jsem odsouhlasil, že vím o možnosti změn vůle převodovky a tím možnost jejího nesprávného fungování po výměně oleje.
Chápu, že se tím servis chrání a na mém rozhodnutí vyměnit by to nic nezměnilo. Jen to mohli říct.
-----------------
Update: Zatím jsem ujel příliš málo, než abych mohl soudit, ale po upozornění jednoho kolegy zde z fóra jsem se začal zajímat o olej, který mi byl jako nový dolit. Jedná se o ATF T-IV Fluid (JWS 3309), což je jiný, než doporučovaný výrobcem. Nechápu proč tam nedali originál! Vůbec mě nenapadlo, že by se něco takového mohlo stát a tím pádem jsem to při výměně ani neřešil. Odborníci mají být oni, ne já.

  
Uživatelé online  
Nejnovější příspěvky  
Inzerce  
Obrázky  


Š 2007-2017 :: by c5club,optimalizováno pro rozlišení 1024x768, Firefox, Kontakt/Administrator