budo
|
24.04.2016 23:50 -
Re: Koupě Citroenu C5 - jakou motorizaci?
|
|

|
Ahoj. Jsem tu nový. C5 se mi líbí hodně dlouho. Teď chceme nějakou slunějí náhradu za Citroen ZX Combi 1.4i, se kterým jezdí ena do práce (7km), ale 2x týdně ho můu protáhnout na 50km trase po dálnici a ena jezdí cca 1x v měsíci asi 150km trasu. Nájezd bude mezi 10 a 15 tis. ročně. Přesto bych se nebál nafty, protoe kdy zohledním silnějí tah odspoda, levnějí ručení, nií spotřebu a větí anci koupit nafáka v rozumném stavu, tak to asi dokupy asi stejně vyjde ul-null.
Tohle vlákno jsem dočetl na 6 stranu, co je asi základ plus pak nějaký starí případy konkrétních výběrů. Teď večer jsem se byl projet u známého s C5I 2.2HDi r6 manual.
Osobně bych si rád uit automat, ale jestli jsem něco nepřehlédl, tak 6r automat bude asi spí a v C5II verzi. A tam si nejsem jistý, jestli za současných cca 70-80 tis. Kč něco pořídíme. Asi bych měl snahu kupovat z Německa od soukromníka z 1. ruky. Můu Vás zkuenějí poádat o pokus vyhledat konkrétní inzerát (u nás i v D), který by mohl vypadat rozumně? Díky.
A budeme kupovat, asi bych u toho měl rád někoho s diagnostikou. Snad bych takového člověka mohl najít i tady.
Jinak dalí modely auta krom C5, kterou bych pro komfort, prostor a bezpečnost povaoval za favorita, jsou Opel Zafira 1.8 16V benzin (údajně spolehlivý motor) a jetě chci viděl Citroen Berlingo a Peugeot 307 1.6 benzin (ale prý to byl nejméně povedený model P) a pro zajímavost bych omrknul KIA Carnival (ale tam bych měl obavy, e bych případnou větí opravu ani nezaplatil). |
| |
| |