Jméno
Heslo
Trvale přihlásit 
Nová registrace
Èesky English
Vyhledávání
Rozšírené ...

 

 Zobrazení samostatného příspěvku / Diskuze: Chvilková ztráta výkonu (cukání)
jruze
09.04.2016 21:06 - Re: Chvilková ztráta výkonu (cukání)
U??vate?
makino napsal(a):
Ahoj lidi.
Tak mám po půl roce konečně po cukání. Byla to taková kravina, že se to sem bojím napsat, protože je mi jasný, že si projdu linčováním.
Na svou obhajobu - musím říct, že se to hledalo vážně špatně, když mi auto třeba 2x cuklo, rozsvítila se hláška o nefunkci tempomatu a po dalším nastartování třeba dva týdny nic a potom třeba zase 3x na dvou kilometrech a zase týden klid. A ještě nejezdím denně, takže se to protahovalo. Dignostika nic neříkala.
No nebudu to natahovat: Jednou ráno jsem chtěl vyrazit a auto nešlo natočit. Šel jsem po palivu a zjistil jsem, že když zmáčknu balonek na čerpání paliva, tak je měkký, vůbec netahá naftu a pod víčkem palivového filtru jsem slyšel, jak uniká vzduch. Sundal jsem víčko a nebyla tam ani kapka nafty. Překontroloval jsem gumičku těsnění ("O"kroužek) a byla tam malá ploška. Kroužek jsem máznul vazelínou, natočil víčko zpět, natlačil naftu balonkem a nastartoval. Motor sice chvilku kuckal, vlivem zavzdušnění, ale po chvilce jsem vyrazil na cesty. Týden vše v pohodě a pak zase cuklo. Změřil jsem si tedy zmíněný kroužek (mimochodem 100x5) a vyměnil ho. Od té doby (už více než měsíc klid). Hlášku o tempomatu to hlásilo vždy po cuknutí, když byl aktivovaný, takže to teď do sebe zapadá.
Musím zaukat pro jistotum, ale řekl bych vyřešeno

M.


Tempomat spadne vždy když motor nemá potřebný výkon mezi to spadá i nedostatek paliva a nebo když ECU nemá potřebné údaje(informace) vše se dá dohledat v podrobnostech chybové hlášky - ostatní je o zkušenostech ,znalosti dané motorizace , hodnot v diag a znalosti jak diag používat.

  
Uživatelé online  
Nejnovější příspěvky  
Inzerce  
Obrázky  


Š 2007-2017 :: by c5club,optimalizováno pro rozlišení 1024x768, Firefox, Kontakt/Administrator