Jméno
Heslo
Trvale přihlásit 
Nová registrace
Èesky English
Vyhledávání
Rozšírené ...

 

 Zobrazení samostatného příspěvku / Diskuze: Aditiva do nafty a palivového systému
Tridac
17.03.2016 16:34 - Re: Aditiva do nafty a palivového systému
99
ink napsal(a):
aj benzín a nafta su odmastovadla. ale nechcem polemizova ani nikoho presviedča, vyšlo to od toho 2T off board oleja a repky.
moja skúsenos je pozitívna, motor ide ticho a pravidelne a ani lak som zatiaž nenacal.

Benzin není odmašovadlo, ale pouze Technický benzin je odmašovadlo. Automobilový ani náhodou. čistí špinavé ruce, možná ano, ale obsahuje různé mazací přísady do motoru, určitě to není odmašovadlo.
A nafta už vůbec ne. Také se s ní dá leccos čistit, ale určitě ne odmastit. Přesně naopak.

Co se týká acetonu do paliva, tak doporučuji, pokud chcete dělat jakékoliv gumové a plastové či papírové těsnící součásti celého palivového systému. Volné jdou rychle, utažené bobtnají a je to jen otázka času, kdy se to projeví velmi kvalitním průtokem. Plastový plovák, těsnění pod hlavou, těsnění nádrže kolem plováku a další a další, včetně plastového filtru. Je to jen otázka času, kdy to půjde ven. Pro představu doporučuji nalít aceton, trošku, do kelímku od jogurtu a dívat se, co se děje s plovákem a nebo s filtrem. tím, že to je ředěné není to tak agresivní, ale pracuje stejně dokonale. Tam kde nejsou spoje velmi rychle dochází k oxidaci z důvodu odmaštění a při spalování aceton vytváří velmi vysoké teploty, které škodí pístům a ventilům, ale ono to nějakou dobu samozřejmě pojede. Pak je to hodně drahé, ale každého věc.
A pokud si někdo myslí, že aceton absorbuje vodu nebo vlhkost, tak lituji, přesně naopak, ve spojení s palivy ji vylučuje. Ale protože hoří mnohem intenzivněji, někdo si myslí jak mu to pomáhá.
Na vodu se dává líh, ale lékařský, nikoliv ten z drogerie. Na paliva jsou různá aditiva. Oleje snad není ani nutno řešit v normálních podmínkách. Pokud někdo přidává olej do nafty nebo do benzinu, omlouvám se, ale k tomu se vyjadřovat nebudu.
Ale jak jsem psal na začátku, je to každého věc a každého zájem co si nalije do motoru. Někdy je to hodně drahé a někdy to také krásně hoří. Ona nafta sama o sobě jde docela těžko zapálit, když se smíchá s acetonem, tak je to moc fajn když se rozleptá filtr paliva a teče to ven a dostane se to na potrubí nebo na elektriku, nafta po zahoření hoří velmi kvalitně.

Jako kluci jsme zkoušeli do fichtlů vše co teklo, jelo to třeba i na špiritus, zkoušelo se kdeco míchat, vždy to většinou jelo , chvíli, pak to udělalo něco, co nikdo nečekal, ale po opravě to zas jelo a zkoušelo se dál. Zkoušeli jsme i olej z rybiček s benzinem, prostě kluci. Ale je dobré si pamatovat jak se lil aceton do nádrže plastovým trychtýřem a co to s ním udělalo.

Mimochodem viděl někdo co umí řepka například s filtrem nebo s rukavicema?? Dávali nám to do autobusů a v dílně bylo krásně vidět, co řepka dokáže. Topení nešlo ani jedno, autobusy zastavovaly kdekoliv se to povedlo. Dnes se do toho dávají aditiva aby to vůbec jelo nějakou dobu. do auta bych si to v životě nedal stejně jako žádný olej ani jiné blbiny.

  
Uživatelé online  
Nejnovější příspěvky  
Inzerce  
Obrázky  


Š 2007-2017 :: by c5club,optimalizováno pro rozlišení 1024x768, Firefox, Kontakt/Administrator