Jméno
Heslo
Trvale přihlásit 
Nová registrace
Èesky English
Vyhledávání
Rozšírené ...

 

 Zobrazení samostatného příspěvku / Diskuze: Antipollution system faulty - dieselové motory
jruze
11.03.2016 09:23 - Re: Antipollution system faulty - dieselové motory
U??vate?
duff74 napsal(a):
Zdravím. Poctivě jsem přečetl všechny vlákna týkající se podtlaků, swirlu,...A to proto, že se stejným problémem potýkám už asi 2 roky. Přidání plynu třeba do kopce (nebo i z kopce), vyskočení hlášky "Antipolution system...., ESP/ASR", ztráta výkonu na pár sekund, rozsvícení oranžových kontrolek a jejich následné zhasnutí ( po pár nastartování) a auto jede dál. Na diag. hláška: "Pomíjivá porucha-Signál o tlaku turbodmychadla. Zkrat na plus, nebo přerušení obvodu, nebo příliš vysoká hodnota". Všechny dostupné hadičky se zdají být OK.

Jediné ale co nemůžu nějak pochopit je:

1. Pokud je někde únik podtlaku, tak by se závada měla opakovat a měla by jít vyvolat jízdním režimem. Proč teda se mi tato závada objevuje úplně nahodile, naposledy včera a předtím někdy v půli listopadu. To znamená že někdy třeba rok nic a potom 2 x za týdem a potom 6 měsíců nic.
Autem jezdím každý den a zkoušel jsem závadu vyvolat na stejných místech ve stejných kopcích, stejnou rychlostí a nic. Byl jsem u Lukyho na diag a vyměnil jsem čidlo tlaku na intercooleru, bylo to fajn, ale za 2 měsíce opět Antipolution...
Pochopím když je něco rozbité, tak je to rozbité, ale tady to vypadá, že to vadné někdy je, a někdy ne...


Mohla by být někde v některé membráně dirka a záleží jak se to postaví aby mohl podtlak utéct,může být načatá vývěva(nebo přicpaná) ,může to dělat posilovač brzd,ventilek na posilovači - bude se to špatně hledat (když to normálně funguje a dělá to občas tak to asi v turbu nebude) - dobré jsou závady když se to po...re a je to tam,ale tyhle náhodilé to je problém na déle.

  
Uživatelé online  
Nejnovější příspěvky  
Inzerce  
Obrázky  


Š 2007-2017 :: by c5club,optimalizováno pro rozlišení 1024x768, Firefox, Kontakt/Administrator