Jméno
Heslo
Trvale přihlásit 
Nová registrace
Èesky English
Vyhledávání
Rozšírené ...

 

 Zobrazení samostatného příspěvku / Diskuze: Disky a pneu na C5 - obecně
Tridac
06.03.2016 23:58 - Re: Disky a pneu na C5 - obecně
99
eisy811 napsal(a):
Jedna otazocka.
Mal ste niekto obute RunFlat pneu? Je to podstatne tvrdsie? Neznesitelne?
Ano, z principu ta bocnica musi byt pevnejsia, len nemam ponatia, ako moc sa to prejavi na komforte...

Ono je u těchto pneu trochu více odlišností než u normálních pneu.
Dnes vývoj poskytuje velmi kvalitní pneu v této kategorii, ale stále převládají jiné věci než je komfort. Jsou tvrdší a t잚í, ale dá se říci, že v normální běžném provozu je již rozdíl celkem malý.
Ale je zde problém ceny, která je mnohem větší, dále na autě musíš mít systém monitorování tlaku pneu abys poznal, že je prasklá a bez tlaku a pak je asi největší problém, že nejde nahradit ničím jiným než tou stejnou a pak se dostává provoz do kuriozity. Když budeš mít gumy sjeté na dejme tomu 50% a gumu píchneš, musíš dát obě gumy nové. Runflat se neopravují, a nesmí být rozdíl ve vzorcích, pak to vychází strašně draho když přijde defekt.
Když jsem prodával nové vozy, dostal jsem i tento dotaz, tyto gumy jsem doporučil pro řidiče, kteří jednak hodně najezdí, ale především velké vzdálenosti a mimo centrální města, tedy daleko od ervisů a případně jízdy často v noci. Jde o to, že guma je výborná že s ní prázdnou dojede až tisíc kilometrů, ale cenově se to nevyplatí. Pokud se píchne, mění se guma, ale jinak se sjede přibližně stejně jako normální guma, takže je zde pouze a jen výhoda toho dojetí při defektu. To je to jedinné. Takže asi hodně zvážit zda tyto gumy dávat. U Fordu Smax například sada gum vyšla na 27 tisíc včetně měřičů tlaku, ale tam byl již předinstalovaný systém měření od výrobce v elektronice. Takže u normálního auta se musí ještě dodat přijímač pro vysílače v kolech..

  
Uživatelé online  
Nejnovější příspěvky  
Inzerce  
Obrázky  


Š 2007-2017 :: by c5club,optimalizováno pro rozlišení 1024x768, Firefox, Kontakt/Administrator