Jméno
Heslo
Trvale přihlásit 
Nová registrace
Èesky English
Vyhledávání
Rozšírené ...

 

 Zobrazení samostatného příspěvku / Diskuze: Disky a pneu na C5 - obecně
Mikra
03.03.2016 21:10 - Re: Disky a pneu na C5 - obecně
99
Do nedávna žádný nařízení ohledně zimních gum neexistovalo. A jak to vypadalo? "Pražáci" v Krkonoších v lednu na letních blokovali a ohrožovali provoz.
Tak se nejmoudřejší rozhodli, že se o všechny postarají a nařídili na zimu zimáky. Logický krok. Logický proto, že jak píše jumep, všechno je o teplotách a ne o sněhu. A mi nikdo neříká, že v Praze nikdy není -15°C, nebo že i v -15°C jsou na čistý silnici jeho letní gumy stejně bezpečný, jako zimáky.
Jenomže "Pražákům" se to nelíbilo (a nejen jim), že by museli pro bezpečnost VŠECH účastníků provozu investovat do další sady gum, tak jim nejmoudřejší ustoupili a udělali vyjímky. A ještě se k tomu přidali výrobci a vychrlili na trh CELOROČNÍ kočkopsy. Tak jako všechno co je univerzální, jsou i tyhle gumy kompromisem mezi letní a zimní gumou. Takže jsou trochu dobrý jako zimní a trochu dobrý jako letní. Jenže ten kompromis je i kompromisem v bezpečnosti. V zimě se na nich zabiješ trochu míň než na letních a v létě zase trochu míň než na zimákách. A to se vyplatí.

  
Uživatelé online  
Nejnovější příspěvky  
Inzerce  
Obrázky  


Š 2007-2017 :: by c5club,optimalizováno pro rozlišení 1024x768, Firefox, Kontakt/Administrator