Jméno
Heslo
Trvale přihlásit 
Nová registrace
Èesky English
Vyhledávání
Rozšírené ...

 

 Zobrazení samostatného příspěvku / Diskuze: Disky a pneu na C5 - obecně
63zdenda
02.03.2016 21:19 - Re: Disky a pneu na C5 - obecně
U??vate?
Tridac napsal(a):
Proč by nemohl jezdit kdokoliv na letních v zimě? Zákon to říká jednoznačně. A v posledních zimách může na letních jezdti většina vozidel. povinnost je pouze v úseku označeném značkou povinnosti zimní pneu a nebo, cituji : na pozemní komunikaci se nachází souvislá vrstva sněhu, led nebo námraza, nebo lze vzhledem k povětrnostním podmínkám předpokládat, že se na pozemní komunikaci během jízdy může vyskytovat souvislá vrstva sněhu, led nebo námraza. konec citátu.
Pokud je tedy 10 nad nulou může se celou zimu jezdit na letních.


Značek povinná zimní výbava poslední dobou přibívá jak stromů v lese, kolem Děčína skoro pod každým kopcem, což si myslím, že je v pořádku, jsem zastáncem povinně přezouvat na zimu, na léto je to každého věc, jestli chce mít problémy při nějaké nehodě jak s vinou, tak samozřejmě i pojišovnou, proč ne, vyhláška neřeší.
No a to vyložení zákona a vyhlášky je také dobře promyšlený tah, mohly klidně napsat jenom předvídat, stačí jedna zamrzlá kaluž v zatáčce a viník na letních gumách je jasný, teploty bych vůbec vynechal, když jedu ráno do práce, někdy u nás +5, po 40km -5, ještě k tomu po večernim dešti hezká klouzačka, po cestě bych rozhodně nepřezouval z letních na zimní, o jízdě na letních v zimě není vůbec o ničem diskutovat.

  
Uživatelé online  
Nejnovější příspěvky  
Inzerce  
Obrázky  


Š 2007-2017 :: by c5club,optimalizováno pro rozlišení 1024x768, Firefox, Kontakt/Administrator