Jméno
Heslo
Trvale přihlásit 
Nová registrace
Èesky English
Vyhledávání
Rozšírené ...

 

 Zobrazení samostatného příspěvku / Diskuze: Ventilátor topení / C5 I / II
autodiag
28.02.2016 22:49 - Re: Ventilátor topení / C5 I / II
U??vate?
Mikra napsal(a):
Je úplně jedno, kdo má pravdu. Možná ji máte v jistým smyslu oba. Zkušenosti vám oběma napovídají, jak se máte při opravě zachovat.
Ale pro mě, jako pro zákazníka, je přijatelnější volba ta jednodušší a lacinější. I přes riziko, že bych možná po roce musel provést tu dražší opravu. Ta ztráta za případnou zbytečnou výměnu tranzistoru není velká. Asi bych se nikdy nedověděl, jestli jsem ventilátor neměnil zbytečně spolu s tranzistorem. A tak si říkám, že bych možná zaplatil víc než je třeba, kdybych ho rovnou vyměnil. Co kdyby stačilo opravit ten konektor a vyměnit tranzistor?
Není to stený případ, jako třeba u výměny spojky bez setrváku, nebo rozvodů bez vodní pumpy. Tady se druhá oprava výrazně neprodraží a ta první může vydržet a ušetřit.
Pokud by mi ale měl tranzistor odcházet každý dva roky, asi bych už další nekupoval a šel do toho větráku, respektive bych to nechal na odborníkovi. Oni totiž ti dráteníci s těma budíkama a měřákama dokážou takový vadný ventilátor docela dobře měřením odhalit.


v podstate mas pravdu,je to o lidech a pristupu
jinak jo,nepotrebujes ani pamatovej ampermetr nebo oscilo aby jsi videl proudovy nabeh a napetove spicky ktere zpravidle ten regulator poskodi..staci kdyz po 10 minutach je vodic ktery by mel v poho unest 10A docela "spocenej"

  
Uživatelé online  
Nejnovější příspěvky  
Inzerce  
Obrázky  


Š 2007-2017 :: by c5club,optimalizováno pro rozlišení 1024x768, Firefox, Kontakt/Administrator