Jméno
Heslo
Trvale přihlásit 
Nová registrace
Èesky English
Vyhledávání
Rozšírené ...

 

 Zobrazení samostatného příspěvku / Diskuze: Akumulátor
Tridac
11.02.2016 10:45 - Re: Akumulátor
99
autodiag napsal(a):
proc gelove baterie v ustrednach ,UPS nebo motorkach,skutrech nevydrzi vetsinou vice jak dva roky kdyz cituji : Dlouhá životnost oproti klasikam?

proc gelove baterie v ustrednach ,UPS ktere nemaji BEC a jijich napeti kledne pod 10V jsou ve vetsina pripadu na vymenu kdyz cituji : hlavně musí vydržet baterie hluboké a dlouhodobě vybití. ?

dekuji za odpoved odbornika nam laikum

Neznám ústředny, proto křen k motocyklu, kde je má parketa.
V roce 2006 jsem zakoupil v ceně 2198 korun gelovou baterií 12V\19Ah a v roce loòském, tedy 2015 jsem ji s motorkou prodal. Pred prodejem se zkoušela, 100% kapacity, 93% výkon startovací. Na motorce se najelo cca 70 tisíc kilometrů převážně několik startu denně, jezdí se po památkách a podobně. Baterie jsem ve stejných a vyšších kapacitách doporučil i osobně prodal cca 30 kolegům, všichni jezdí a pochválil.

Druhá otázka, motorky v zimě nejezdi a jen stojí. Běží ale hodiny, ALARM a podobné věci. Takže první dva roky jsem automaticky dal baterií nabíjet než se vyjelo. Ale potok jsem zjistil, že na jaře má baterie cca7-8 voltů, ale zkusil jsem, cvrnknul na startér a ejhle motorka běžela. To bylo poprvé v roce 2009 od té doby byla na nabíjecce 3x, protože jsem zapomněl vypnout světla a vynikl baterií celkem třikrát až do nuly. Asi byla mrtvá několikrát, ale je dobrá že o tom nevěděla.

Takže to bylo pro laiky. A nyní profi. Ústředny používají olověné akumulátory? Možná ano, ale každopádně co znám já centrály, ústředny, vysílače, kde jsem našel gelové pak jsem nikdy nenašel olověné. Tam nemohu pro srovnání napsat nic jen to, že používají gelové, jiné konstrukce, mnohem mnohem lehčí a jsou koncipovány na velmi vysoký výkon výdrže ale nemají proudovou kapacitu, tedy jakoby startovací. Mají třeba 30ah ale jen pár ampér síly. Motocyklová gelovka má třeba 300-360A startovací proud, gelovka v zařízeních má tuším kolem 14A ale jde o to že to nepotřebuje. Joa co jsem měl možnost vidět ústředny, vysílače tak jsou skoro pořad napojené na nabíjení a mají hlídání podpeti a systém je odpojí aby se dále nevybíjely, ale to se bavime o jiných taky gelovych ale jiné konstrukce.

Gel se používá na dlouhodobe uchování kapacity, ochranu článků, použití všude i vzhůru nohama, ale uvnitř existuje spousta jiných konstrukci než olovo. Viděl jsem například gelovou baterií v hodinkách, v kameře, ve fotaku, byly gelové ale určitě ne olovo. Ono jich existuje spousty druhů, všem se jim dá říci gelové ale je to jen forma v čem konkrétní druh je uchován. Gelové jsou vcelku nové a lidí si je dost pletou a hlavně není mnoho informací.

  
Uživatelé online  
Nejnovější příspěvky  
Inzerce  
Obrázky  


Š 2007-2017 :: by c5club,optimalizováno pro rozlišení 1024x768, Firefox, Kontakt/Administrator