Jméno
Heslo
Trvale přihlásit 
Nová registrace
Èesky English
Vyhledávání
Rozšírené ...

 

 Zobrazení samostatného příspěvku / Diskuze: Akumulátor
Tridac
10.02.2016 20:07 - Re: Akumulátor
99
Na dotaz kdo viděl gelovou baterie snad jen připojim poddotaz kdo ví jak vypadá gelová baterie a v čem je jiná vzhledově než klasická baterie?

Pročetl jsem si své příspěvky a hobitům všeobecně o strojích. Ale v současnosti se používají čtyři druhy baterií podle konstrukce. Gelové jsou nejmladší tedy nejméně zastoupené. Ale jako laik je nikdo nepozná a spousty těch co to vědí ani neví že se na něj dívá. Není v nich rozdíl. Velikost, vzhled, váha, použití, všechno je skoro stejně. Gelová baterie nemusí být uzavřena, tedy při koupi. Osobně jsem naléval elektrolyt, ten se smíchá s obsahem v baterií a přemění se v gel a pote se uzavře
, stejně jako rounové, mohou být otevřené nebo uzavřené.

Podstatný rozdíl u gelovek je ten, že se nesmí nabíjet vyšším proudem než je 1\10 kapacity. To je jediné omezení a rozdíl. Proto vztah pulzní nabíjení a gelová baterie nejde dohromady. Jinak je to klasický olověný akumulátor jako každý jiný a možná jste jich viděli desítky a ani to nevíte. Není to jak poznat pokud to nestudujete.

Můžete vedle sebe dat pět baterií. Dvě budou mít víčka a tři ne. To je jediné co na první pohled rozeznáme. A přitom je to pět druhů rozdílných toho ci je uvnitř. čtyři ale rounova může být obojí. Klasika, tekutý elektrolyt, klasika bezudržbová, Rounova s víčky na dolití nebo Rounova bezudržbová a nebo gelová. Pokud tam nebude na te které nápis co to je, pak nerozeznate rozdíl ani náhodou. A pokud tam je nápis gelové mají většinou stejně označení jako klasické.

Neléčené v tom nic světového. Jen na závěr některé gelové baterie jsou levnější než klasické, některé stejně a některé dražší. Je to výrobcem, reklamou a obchodem jako vše.

  
Uživatelé online  
Nejnovější příspěvky  
Inzerce  
Obrázky  


Š 2007-2017 :: by c5club,optimalizováno pro rozlišení 1024x768, Firefox, Kontakt/Administrator