Jméno
Heslo
Trvale přihlásit 
Nová registrace
Èesky English
Vyhledávání
Rozšírené ...

 

 Zobrazení samostatného příspěvku / Diskuze: Ventilátor chladiče (Sahara)
Tridac
07.02.2016 00:48 - Re: Ventilátor chladiče (Sahara)
99
Mám ford z roku 2009, jedna funkce je klima, kdy se kompresor sepne nad 14 stupňů venkovní teploty, pokud je nižší teplota venku, klima nefunguje, nejde spustit kompresor.

Tlačítko odmlžení a vysušení vnitřku funguje tak, že přerozdělí vstup vzduchu přez filtr klimatizace, který je filtrován jinak a jemněji a jde dovnitř do kabiny suchý vzduch, odmlží se okna rychle a i na nohy lze pustit jakoby čistý suchý vzduch. Ale toto je jen forma průchodu vzduchu, nikoliv ve vztahu ke klimatizaci. Klima jako taková pouze ochlazuje vstupní vzduch pod určitou teplotu. Poté už to nejde. Přiznám se, že jsem dnes hledal jakou nejnižší teplotu sepne kompresor u C55, ale ono to vůbec nikde není ani v technických popisech co mám ještě ze salonu.

A větrák sahary by podle mne měl sepnout ve chvíli, kdy medium dosáhne určité teploty. Jinak si myslím, že nemá proč se spuštět a chladit. Jedná se o průtok vzduchu ve chvíli kdy auto nejede a není chlazeno náporovým vzduchem, pak se spouští ventilátor. Tedy se dá i říci, že když je venku pod 10 stupňů, pak se nesepne kompresor a tím nedojde k ohřevu média a ventilátor nemá proč spínat. (tu spodní hodnotu sepnutí kompresoru jsem nenašel nikde).

  
Uživatelé online  
Nejnovější příspěvky  
Inzerce  
Obrázky  


Š 2007-2017 :: by c5club,optimalizováno pro rozlišení 1024x768, Firefox, Kontakt/Administrator