Tridac
|
07.02.2016 00:48 -
Re: Ventilátor chladiče (Sahara)
|
|

|
Mám ford z roku 2009, jedna funkce je klima, kdy se kompresor sepne nad 14 stupňů venkovní teploty, pokud je nií teplota venku, klima nefunguje, nejde spustit kompresor.
Tlačítko odmlení a vysuení vnitřku funguje tak, e přerozdělí vstup vzduchu přez filtr klimatizace, který je filtrován jinak a jemněji a jde dovnitř do kabiny suchý vzduch, odmlí se okna rychle a i na nohy lze pustit jakoby čistý suchý vzduch. Ale toto je jen forma průchodu vzduchu, nikoliv ve vztahu ke klimatizaci. Klima jako taková pouze ochlazuje vstupní vzduch pod určitou teplotu. Poté u to nejde. Přiznám se, e jsem dnes hledal jakou nejnií teplotu sepne kompresor u C55, ale ono to vůbec nikde není ani v technických popisech co mám jetě ze salonu.
A větrák sahary by podle mne měl sepnout ve chvíli, kdy medium dosáhne určité teploty. Jinak si myslím, e nemá proč se sputět a chladit. Jedná se o průtok vzduchu ve chvíli kdy auto nejede a není chlazeno náporovým vzduchem, pak se spoutí ventilátor. Tedy se dá i říci, e kdy je venku pod 10 stupňů, pak se nesepne kompresor a tím nedojde k ohřevu média a ventilátor nemá proč spínat. (tu spodní hodnotu sepnutí kompresoru jsem nenael nikde). |
| |
| |