Jméno
Heslo
Trvale přihlásit 
Nová registrace
Èesky English
Vyhledávání
Rozšírené ...

 

 Zobrazení samostatného příspěvku / Diskuze: Nestartuje / C5 I 2.0 HDi
jruze
13.12.2015 20:40 - Re: Nestartuje / C5 I 2.0 HDi
U??vate?
Tridac napsal(a):
Jo, jo, souhlas, když to jezdí denně, chytá normálně. Když stojí víkend a je pod nulou, v pondělí už jsem to nenatočil, točilo to tolikrát až to baterka nezvládla, odpoledne kabely a start okamžitě, bylo teplo a dost proudu. Další víkend to samé. Prostě a jednoduše promrzne celý motor, olej, vše mechanické a tím potřebuje startér více proudu a jakmile má vůle na pouzdrech, kotva se kroutí a to tak dlouho, dokoud to baterka zvládá utočit. Bohužel pak už nezbyde proud na vstřiky, prostě to nechytne. Když to chytne na tři, na dva nebo začne cuckat, není to určitě starter.

Jen pro ty co to chtějí vyzkoušet. Naučil jsem se s tím dva starty. Nafta chce někdy podržet déle klíček na sartu aby si natlakovala naftu, prostě aby to chytlo. Tady u starteru je to právě špatně. Brzy se vybije baterka a už to nechytne vůbec. Takže pokud to nebude chytat, pak doporučuji starty 2-3 vteřiny, déle ne a auto třeba na popáté po osmé chytne. Stačí se rozhýbat a trochu prohřát starter bez ztráty výkonu baterky. Možno vyzkoušet, funguje to. Tím, že to každý snaží dát na kabely od kolegy, tak to chytne, mylně to nastíní problém s baterkou. Také jsem tomu nechtěl věřit. Po výměně jednoznačná identifikace problému.

Jen snad nespojujte problém se startování se starterem, pokud to chytne na dva nebo na tři válce, pokud to chytne a cucká nebo kouří, pokud to chytne, blafe a netáhne, a také pokud to dělá kdykoliv startujete v zimě v létě. To není problém starteru ale desítky jiných věcí.


Tak bych tě chtěl požádat o radu co to je ? zítra se pokusím to nahrát - mám tři biturba a jedno RHR(pokusím se nahtát všechny = u dvou jsou nové (rok a u druhého půl roku) startery na třech jsou nové AKU(u jednoho jsem toto řešil před rokem(vyřešeno AKU),u druhého před půl rokem(vyřešeno AKU),u třetího preventivně 3.měsíce, čtvrté zatím neřešil - budu řešit AKU - je nesmysl dávat novej startér - je starej půl roku Poprosil bych aby jsi mi podle videjka určil co na kterém je špatně?(jen malej chyták neřeknu které je které a nemusí tam na videu být nové AKU) - jedno auto jezdí deně ostatní buď stojí nebo jezdí víjmečně - teď tři stojí už víc jak týden.Jen si chci ověřit tvou teorii a diagnostiku stavu aku a starteru přímo od tebe.

  
Uživatelé online  
Nejnovější příspěvky  
Inzerce  
Obrázky  


Š 2007-2017 :: by c5club,optimalizováno pro rozlišení 1024x768, Firefox, Kontakt/Administrator