Jméno
Heslo
Trvale přihlásit 
Nová registrace
Èesky English
Vyhledávání
Rozšírené ...

 

 Zobrazení samostatného příspěvku / Diskuze: Brzdová kapalina - odvzdušnění brzd
Tridac
03.11.2015 13:15 - Re: doplnění brzdové kapaliny
99
Juras555 napsal(a):
Když jsem ještě jezdíval jako řidič z povolání, kontroloval sem provozní kapaliny každý den před jízdou a ne jen 1-2 krát do měsíce. Co se těch moderních kontrolek týká, chtělo by to trochu si zjistit jak to funguje, než poukazovat na nespolehlivost.
Nedovedu si představit situaci, kdy mi prasklina v trubičce bude přisávat vzduch, ale vysoce vzlínavá brzdová kapalina pod tlakem tudy nepoteče.

Ano, u služebního je to obden, u svého vím, jak to funguje a nestřídám se s řidiči.

Když rezne trubička většinou to funguje jako zátka. Odchlípne se dovnitř nebo ven, podle toho se potom chová. Při tlaku se dírka uzavře, při uvolnění se otevře. To mluvím samozřejmě o trubičce kdekoliv ve vedení. Také je to otázka jestli je dírka zespodu nebo seshora trubky, nahoře dírka teče dole dírka nasává, ty zákonitosti se kterými jsem se setkal někdy nedávají smysl, ale prostě s tím, kde jsem se setkal s problémy brzdy jsem někdy nechápal jak je to možné. Je to něco mezi nebem a zemí.

Každopádně zůstavají zákonitosti, které se nemění. Rychlý úbytek kapaliny, něco je špatně, kontrola celé brzdové soustavy minimálně před dlouhou dovolenou nebo na jaře a před zimou by měla být pravidlem pro každého, najet si někde na hever třeba když se mění gumy letní zimní a podívat se po trubkách, zkorodované pozná snad každý. Hladinu určitě před dovolenou a nejen brzdovku, ale všechny.

  
Uživatelé online  
Nejnovější příspěvky  
Inzerce  
Obrázky  


Š 2007-2017 :: by c5club,optimalizováno pro rozlišení 1024x768, Firefox, Kontakt/Administrator