Jméno
Heslo
Trvale přihlásit 
Nová registrace
Èesky English
Vyhledávání
Rozšírené ...

 

 Zobrazení samostatného příspěvku / Diskuze: Brzdová kapalina - odvzdušnění brzd
Juras555
03.11.2015 08:45 - Re: doplnění brzdové kapaliny
99
Tridac napsal(a):
Ono to chvíli trvá než se dostane vzduchová bublina do blasti rozvodu nebo pedálu, pak je konec s brzděním velmi rychle. Někdy týden, někdy měsíc. Potíž je v tom, že se to stane vždy v tu chvíli, kdy to nepotřebujeme a brzdy najednou spadnou na podlahu a je hotovo.
VŽDY, jakmile začne klesat kapalina rychleji, napřiklad 1cm za měsíc, řešit, hledat, zjistit problém. Tady to je zařízení, ve kterém se nevyplácí čekat a oddalovat. spousta lidí i nuvědomuje stejně jako s gumama, že to je to jediné, co jim dokáže zachránit život. Přesto opravu oddalují, mají brzdy ve stavu jakém je mají. Potm už nemá cenu říkat, ale já. jsem myslel .....

Já teda nechodím sledovat každej týden jakým tempem mi ubývá kapalina v nádobce, od toho tam je ten plovák, aby mě upozornil, když ubude.
Co se tvé teorie týká, že se mi brzdy zavzdušní, když mi prolíná těsnění prasátka (pístku), neumím si to dost dobře představit. Když přece šlápnu na brzdu vznikne v soustavě tlak, kterým protlačím kapku kolem těsnění, když brzdu uvolním, nevznikne tam žádnej podtlak, kterým by to nasálo vzduch, jen zmizí tlak a případnej úbytek se doplní z nádobky. Nehledě na to, že vzduchovou bublinu na brzdě poznᚠokamžitě, kdekoliv v soustavě, takže čekat jestli někam vystoupá nemá smysl, nehledě na to, že se vzduch bude napřed hromadit pod odvzdušňovákem. A ještě jedna věc, už strašně dlouho se používají dva brzdové okruhy, právě kvůli nečekané závadě na brzdách, takže i kdyby nakrásně mi rupla třeba jedna hadička, pořád mi budou brzdit ještě dvě kola z druhého okruhu.

  
Uživatelé online  
Nejnovější příspěvky  
Inzerce  
Obrázky  


Š 2007-2017 :: by c5club,optimalizováno pro rozlišení 1024x768, Firefox, Kontakt/Administrator