Jméno
Heslo
Trvale přihlásit 
Nová registrace
Èesky English
Vyhledávání
Rozšírené ...

 

 Zobrazení samostatného příspěvku / Diskuze: Zimní pneu na C5
Tridac
24.10.2015 00:59 - Re: Zimní pneu na C5
99
Přispěl bych s troškou do mlýna. Jen takové dvě maličkosti.

Prodával jsem nové vozy několik let. Vždy se dělaly a delají ankety a testy,. které značky, modely a jednotlivá auta jsou taková a maková a která jsou dobrá, lepší a špatná. Porovnávají se škodovky s fordy, renaulti s lancii a já nevím co. Když jsme to studovali, došli jsme k závěru a poznání u firem, že jednak záleží kdo si tu anketu zadá, tedy když to zadá škodovka, vyjde nejlépe a vybere si kdo bude nejhorší, když si to zadá ford, vyjde nejlepší a vybere si kdo bude nejhorší. Je to jen domluva a také otázka kdo ty testy dělá. Je to stejné jako porovnání pojišoven, nebo spořitelen. Jdete do jedné a řeknou, že jsou nejlepší na trhu, jdete do druhé a jsou nejlepší na trhu, jdete do třetí atd atd, tak která je vlastně ta nejlepší??? (Závěr?: Ta nejlepší pro tebe není dobrá pro mne a obáceně. Každému vyhovuje něco jiného.)

Jezdím od roku 1980 na silnici, něco málo přez 3 miliony najeto, a nikdy jsem neřešil jaké gumy jsou nejlepší a nejhorší. Použil jsem gumy, nebyly dobré, dal jsem jiné. Nekteré se najely 30 tisíc některé 80tisíc km. A jezdil jsem stejně. Na motorce každý doporučil najet tak zhruba 20 tisíc, já jsem najel 48 tisíc a prodal jsem je cca s polovinou vzorku. Tím chci říci, že ty anktey jsou to samé, záleží kdo potřebuje prodat, kdo zvýšit prodej a komu ublížit. Dnes je povoleno konkurenci i pomlouvat v konkurenčním vztahu, takže proč nenaházet špínu na kohokoliv.

Ale ke gumám všobecně a to je asi ta druhá věc. Každý si najde svou, každému vyhovuje jiná, každý jezdí jinak, jinde, s jiným vozem jiným stylem, proboha proč to porovnáváte? Pokud chcete něco porovnat, pak musíte mít stejné gumy, stejné silnice, stejné podmínky, stejné období, stejné absolutně vše, včetně auta a řidiče. Pak to dlouhodobě lze ledovat. Já bydelím v Krkonoších a kolega v Brně. Co asi tak máme porovnávat v zimě???? Není to nesmysl? Pak přijde pražák a porovnává všechno všude??? Nesmysl. Dnes díky multikultuře už nikdo ani pořádně neví co je a co není asijské a co je indické a co je české, ruské, japonské, prostě každý využívá výrobu levnější tam, kde je pro něj levnější. Proč by někdo vyráběl kordy, když je někdo umí nejlevněji a podobně. Pak už není proč hanět cokoliv. Ale je pravdou, že vysloveně čínské kopie jsem měl možnost zkusit a ty skutečně nebrat, stejně jako například některé tuzemské značky. Každá firma má své zvyky výroby a stejně tak i použití pneumatik a každému vyhovuje něco jiného. Bridgestone jsou tvrdé, sportovnější, michelin měkké, plovoucí, dunlop vláčné, pirelli zajímavé jak kdy a jak které atd atd. Takže bych si vybíral podle toho co jezdím, kolik najezdím, kde jezdím a podobně. Pokud jezdím do práce 8 kilometrù a zpátky, nebudu řešit vùbec nic, jen cenu, když budu najíždět 10 tisíc měsíčně, pak je to zcela opačné, budu hledat kilometrový výkon a výdrž gumy, když budu jezdit rychle, budu hledat gumy na sport, atd atd, skutečně nehledejte záhady v čemkoliv co se týká pbneumatik. Je to stejné jako se ženskýma. Každá je jiná, každému se líbí jiná, každý by chtěl jinou a stejně používáme to, co nám vyhovuje a stejně nadáváme a stejně pomlouváme, prostě česká povaha. Ale to je fajn a správné.

  
Uživatelé online  
Nejnovější příspěvky  
Inzerce  
Obrázky  


Š 2007-2017 :: by c5club,optimalizováno pro rozlišení 1024x768, Firefox, Kontakt/Administrator