Jméno
Heslo
Trvale přihlásit 
Nová registrace
Èesky English
Vyhledávání
Rozšírené ...

 

 Zobrazení samostatného příspěvku / Diskuze: Vybíjení baterie
Tridac
29.09.2015 21:13 - Re: Vybíjení baterie
99
Pokud mohu ze své historie pøidat zkušenostik baterkám.
První vìc klesání odbìru je normální, po uzamèení se postupnì testují a odpojují rùzné okruhy a nakonec zùstane jen ovládání èasu a pokud je aktivní alarm tak jen zlomkové napájení.

K údržbì baterie jsem zde èetl, že je špatnì vazelína a osmirkovat smirkem. To jsou dva omyly. Smirkové plátno je karborundum a to je vodivé. Neplést si to se smirkovým papírem, tam je pískovec nebo køemík, ale smirkové plátno je vodivé, tey nevadí. A na kontakty se lehce natøe grafitová vazelína. Neváže vodu, uhlík je vodivý a dobøe pøenáší proud a grafik se zažere a maže stále.

No a celkovì k bateriím, je to oblast do kterénikdo nevidí. Koupí se nová a za hodinu je po ní. Koupí se nová a vydrží deset let. Každopádnì doba živnotnosti dnes u baterie je 0-nekoneèno spíše podle štìstí na kus. A døíve baterie poklesávaly ve výkonu a v proudu a pomalu odcházely. Dnešní baterie odcházejí øádovì v minutách. Staèí zastavit na parkovišti, zamknout, jít si do trafiky pro noviny a pøi návratu je baterie pryè. Nejhorší je to, že se rozpadne èlánek, tím pøeruší okruh a nejde to ani pøez kabely vìtšinou nastartovat, pokud je tato baterie pøipojená.

A jako poslední k dotazu a projevu klinkání zvuku a kolísání proudu. Pokud je odporem baterie v poøádku, spíše se to projevuje jako špatná kostra kdekoliv, vìtšinou ukostøení motoru, ukostøení kabelu od baterie, povytažené nìkteré z relátek, prostì nìkde to vypadá, že je pøechod jiskøením tím se aktivuje ten gong zapojení, odpojení. Baterie jako taková to urèitì nedìlá.

  
Uživatelé online  
Nejnovější příspěvky  
Inzerce  
Obrázky  


Š 2007-2017 :: by c5club,optimalizováno pro rozlišení 1024x768, Firefox, Kontakt/Administrator