Jméno
Heslo
Trvale přihlásit 
Nová registrace
Èesky English
Vyhledávání
Rozšírené ...

 

 Zobrazení samostatného příspěvku / Diskuze: Brzdové kotouče
jruze
13.09.2015 17:54 - Re: Brzdové kotouče
U??vate?
eisy811 napsal(a):
Co sa tyka funkcnosti, tak o tom sa da polemizovat, nakolko vacsi, silnejsi brzdny ucinok sa dosahuje vacsim priemerom, vacsou plochou platniciek, viacerimi piestikmi. Co sa tyka chladenia, tak neverim, ze by tie dierky mali daky vplyv na chladenie. Co sa tyka necistot, vody, tak odstrediva sila je prvorada. Navyse, vyrobcovia tych sport, ci exkluziv aut, maju cistenie diskov riesene aj inak (miene pribrzdovanie). Mimochodom, u ozaj vykonu ma zastupenie keramika.
Nepochybne vsak dierovane kotuce su dizajnovy doplnok a co je drahe, tak to sa musi aj pacit, inak sa bude tazko predavat.
Nieco ako u pneumatik. Az 18% ludi sa rozhoduje pri kupe pneu prave jej dizajnom. Toto vyrobci dobre vedia a tomu sa prisposobuju, hoc za cenu kompromisov, comu ja rozumiem ako horsich vlastnosti. No ale predaje, odbyt je prvorady...
Kedysi, v case velkeho boomu tych dierovanych kotucov bola daka kauza s jejich praskanim (praskliny hlavne okolo dier) a to od renomovanej znacky.
V F1 bezia nevrtane kotuce, asi vedia preco. Tam kompromisy moc nepotrebuju, obzvlast ak sa jedna o dizajn.
.link.


Asi jsi nikdy nejezdil na drážkovaných nebo děrovaných kotoučích - několik lidí na fóru je má a asi měli i normální - mohli by se vyjádřit.
Byl jsem hlavní mechanik závodních-soutěžních vozů jednoho předního českého závodního jezdce P.Vojáčka a spolupracoval jsem i s týmem Charouze.Domnívám se že o tom něco vím. (drážky jsou asi lepší nebo kombinace) Není to věc dizajnu a prodejnosti,ale funkčnosti - odvod tepla a nečistot.Jinak F1 by normální desky neubrzdily proto keramika a tu má většina rychlích vozů - pro normální provoz nemají smysl a hlavně bys je nezaplatil a moc by ti nepomohly - jejich největší účinost je až ve vyšších teplotách a je stabilní ve vysokých teplotách.

  
Uživatelé online  
Nejnovější příspěvky  
Inzerce  
Obrázky  


Š 2007-2017 :: by c5club,optimalizováno pro rozlišení 1024x768, Firefox, Kontakt/Administrator