Jméno
Heslo
Trvale přihlásit 
Nová registrace
Èesky English
Vyhledávání
Rozšírené ...

 

 Zobrazení samostatného příspěvku / Diskuze: Antipollution system faulty - dieselové motory
jruze
10.09.2015 18:10 - Re: Antipollution system faulty - dieselové motory
U??vate?
vemda napsal(a):
Ahoj, dnes mě málem sestřelil z vedlejší silnice nějaký číman. Tak jsem na to šlápnul a při akceleraci mě vyběhla hláška,, závada systému kontroly rychlosti a za ní závada na systému čištění spalin,, auto jede normálně, jen ješte svítí kontrolka řídící jednotky. Po odstavení auta jsem si všiml malého obláčku páry. Po kontrole koncovky výfuku jsem zjistil že je mokrá a černá. Doposud byla čistá kovová. Já vím na diagnostiku, ale co zatím říkají Vaše věštecké koule a skušenosti co mě asi čeká. Nesetkal jste se s tímto někdo? Děkuji za info.



No koule mi řekla že mᚠpřicpaný FAP a časté regenerace , které několikrát neproběhly do konce - výsledek je ten žejak to nakrmí naftou a přeruší se to tak je tam daleko víc sazí(z boharé směsi) - ty hlášky spolu souvisí tak že bylo dosaženo hodnot pro regeneraci ale nedošlo k dostatečným otáčkám(trefil jsi zrovna začátek regenerace a nesplnil plně požadavek).
Něco podobného se mi stalo včera a biturtu(toho česu s vymláceným FAPem - jen vymlácený-budu uvádět do stavu jak má být)- po zhruba 1Km normální jízdy kolona - jenže si zrovna usmyslel že je čas na regeneraci a dal to najevo tak že jsem chvilku nechápal - myslel jsem že se utrhne motor ze silentbloků(biturbo v AP) - jediná šance jak ho udržet ve stavu plynulého chodu bylo 2000ot a to ze mne vylítli komeníci i ze štětkama - no ubrál jsem a škubání vyústilo ve zhasnutí motoru - takto 3x zasebou - no po 5minutovém držení okolo 1500ot a popojíždění v koloně se to rozhodlo regeneraci ukončit a motor běží jak švícary.(tak i toto se může přihodit)

  
Uživatelé online  
Nejnovější příspěvky  
Inzerce  
Obrázky  


Š 2007-2017 :: by c5club,optimalizováno pro rozlišení 1024x768, Firefox, Kontakt/Administrator