Jméno
Heslo
Trvale přihlásit 
Nová registrace
Èesky English
Vyhledávání
Rozšírené ...

 

 Zobrazení samostatného příspěvku / Diskuze: Aditiva do nafty a palivového systému
Mikra
06.09.2015 19:37 - Re: Aditiva do nafty a palivového systému
99
Naposledy jsem nakoupil tady - .link.
Na srazu v Harrachově jsem 4L rozprodal tuším po 130,- Kč za půllitr. Ale 2 roky před tím jsem se rozdělil se synem a s jumepem a vyjezdili jsme to v pohodě. Psal jsem i výrobci dotaz na celoroční používání zimního a na skladovatelnost a odpověděl mi toto:
Obě aditiva, letní i zimní obsahují přísady, které mají příznivý vliv na chod motoru a čistotu palivového systému - viz údaje na plechovce
- zimní aditiv obsahuje depresant, který snižuje teplotu vylučování parafínu při nízkých teplotách. Dávkování je 1 ml/1 litr nafty, při teplotách blížících se - 25°C doporučujeme dávkování 2 ml/1 litr nafty - snížíte teplotu vylučování parafínu ještě o 2 až 3 °C. Vyšší dávkování je již neúčinné, ale nemá vliv na chod motoru.
- letní aditiv depresant neobsahuje, má však zvýšený obsah složek protipěnivostních, mazivostních, jeho komponenty jsou nadávkovány tak, aby vyhvovaly provozu motoru na letní naftu v letním období.
- pokud použijete letní aditivum v zimě,využijete pouze část účinnosti aditiva, ale nezabráníte vyloučení parafínů. Totéž platí o použití zimního aditiva v létě, využijete jen společné časti obou aditiv,ale negativní vliv na chod motoru použití zimního SDA nemá.
Letní aditivum je vhodné používat v období od dubna do října, kdy jsou čerpací stanice zásobovány letní naftou.Zimní aditivum začít používat na podzim, kdy teploty začnou klesat pod nulu.
- i když je na obalech uvedena záruční doba 2 roky, dle sdělení dodavatele jednotlivých komponent aditiv, je možno aditiva spolehlivě po dobu tří let od data výroby použít.

  
Uživatelé online  
Nejnovější příspěvky  
Inzerce  
Obrázky  


Š 2007-2017 :: by c5club,optimalizováno pro rozlišení 1024x768, Firefox, Kontakt/Administrator