Jméno
Heslo
Trvale přihlásit 
Nová registrace
Èesky English
Vyhledávání
Rozšírené ...

 

 Zobrazení samostatného příspěvku / Diskuze: Provozní náklady / C5 III (X7)
johnny.m
20.04.2015 16:05 - Re: Provozní náklady / C5 III (X7)
99
Fujitsu napsal(a):
Koukám, že mě pořád jenom strašíte . Naopak bych spíš na Citroen foru čekal, že mi ji nebudete rozmlouvat, ale budiž, upřímnost někdy hold bolí.

Pozor, 250k je se vším všudy, takže pořizovačka kolem 200k v zahraničí + dovoz + prvotní servis atd. Samozřejmě pokud bude nějaký super kousek o dvacku dražší, tak si to asi rozmyslím, ale nerad bych do toho dával víc.

No a nezlobte se na mě, ale kupovat ojetinu za 250k a ještě počítat, že do ní dalších 100k vrazím, to je trošku moc i na moji fantazii. Samozřejmě když ta situace nastane, bude se muset vyřešit, ale počítat s tím dopředu, to bych si asi nikdy nekoupil nic.

A co mám proti C5 II? Koncepčně je to auto z roku kolem 2000, tedy 15 let staré, zadek je vyloženě ..... škaredej a vnitřek zastaralej. Interiérem bych si tedy moc nepomohl od současného vozítka. Ale chápu, že každý má své priority. Další otázkou je bezpečnost - pasivní. Auto nekupuju na rok ani na dva, ale chci aby mi minimálně 5 a více let vydrželo.


ojetina za 250k - to auto stálo nový klidně přes milion a ty jsi na 1/4 ceny. Křivka poklesu ceny je samozřejmě jinde než třeba u VW/Škoda, ale pořád to má dost najeto, atd. Musíš počítat s tím, že se tam něco, bohužel, může vysypat.

Já bych se ale X7 vyůbec nebál - to si pak opravdu nemůžeš nic koupit. Vzduchové podvozky MB/Audi atd. jsou stále daleko víc poruchové než naše hydraulika . Já si X7 nekoupil z jednoho jediného důvodu - C5 II je větší stěhovák.

Na druhou stranu nesouhlasím s úrovní pasivní bezpečnosti, C5 II dopadla velmi dobře v euro NCAP crash testech, pasivní bezpečnost je u ní na velmi dobré úrovni. A má asistent brzd (BAS) - když prudce sešlápneš, tak ještě sama zvýší tlak, první kolenní airbag v Evropě, hlavové airbagy, sériové ESP, atd... 2004 vs. 2008 - 36 vs. 35 bodů u čelního nárazu. Jsou prostě velmi podobné, co se týče bezpečnosti. Ale tady zase hrajou roky. Těžké vybírání...

  
Uživatelé online  
Nejnovější příspěvky  
Inzerce  
Obrázky  


Š 2007-2017 :: by c5club,optimalizováno pro rozlišení 1024x768, Firefox, Kontakt/Administrator