Jméno
Heslo
Trvale přihlásit 
Nová registrace
Èesky English
Vyhledávání
Rozšírené ...

 

 Zobrazení samostatného příspěvku / Diskuze: Výměna motorového oleje
HonzaC3
25.03.2015 08:55 - Re: Výměna motorového oleje
99
Ja ted menil olej, a protoze prosakovala vana a mam 200.000km, rozhodl jsem se vanu sundat. Jak jsem po sundani zjistil, uz to nekdo sundaval, od otce jsem se pak dozvedel, ze to pretesnovali nekdy v zaruce, kdy auto jeste vlastnil on. Jejich pretesneni stalo za ho*vo, ale to je na jine povidani. Zpet k tematu odsavani. Proste ta trubicka merky neni prave az uplne na dno. Je kousek nad - par mm. A jeji posledni si myslim bude dost komplikovat moznost odsavani. Jednak jsem dole dva zahyby, ktere zmensi profil na par milimetru (nechapu proc je to tak zplostele) a uplne na konci - i kdyby tim neco prolezlo, tak jak je chycen saci kos na tuto trubicku, tak je tam plastovy kolik primo uprostred toho vyusteni, ktery aretuje tu trubicku merky, aby nemohla v tom uchyceni jezdit nahoru/dolu. A kdyz uz by jako saci byla pouzita cela spodni cast merky - ta trubicka, tak jak na potvoru v ni je v horni casti odvetravaci dira, kudy by to mohlo pri odsavani prisavat vzduch a tudiz take ztizit odsati.

Nerikam ze je to nemozne, nedosaval jsem nidky a neporovnaval vysledek s kontrolu pres vypousteci sroub, ale prave pres tu merku mi to prislo docela ztizene.

Jinak, po uplnem vypusteni jsem jeste provedl test na zbytek oleje ve vane. Zbyly tam poctive 4dcl oleje, ktery vypustit proste nejdou. Ten olej se mi zdal trochu hustsi - jinak jsem tam nejake vylozene viditelne usazeniny nemel. Jen jak jsem pak vanu cistil, tak na dne byl jakoby takovy slabý povlak neceho lepivého co okem nebylo videt, ale na prstech citit, ze to jde dolu a neni to soucasti vany. Ale jak jsem psal, nebyl jsem prvni, kdo tu vanu na tom aute sundal, tak kdovi co tam bylo poprve.

Jo, po opetovnem smontovani a naliti oleje tam vlezlo celych 5 litru (Mobil 1 ESP) a na merce jsem se dostal na skoro k horni rysce. Predtim jsem odsaval jeste olej z telesa filtru a chladice oleje, kde ten olej nechtel odtect.

  
Uživatelé online  
Nejnovější příspěvky  
Inzerce  
Obrázky  


Š 2007-2017 :: by c5club,optimalizováno pro rozlišení 1024x768, Firefox, Kontakt/Administrator