nula
|
23.03.2015 16:43 -
Re: Koupě Citroenu C5
|
|

|
Dobrý den,
přemýlím o nákupu nového pouívaného auta a byl mi doporučen citroen C5.
Chtěla bych, aby se do nového auta vely dvě jízdní kola a bylo pohodlné. A aby se tam nemuselo něco neustále opravovat a aby bylo nějak relativně bezpečné.
Ve vech radách k nákupu jakéhokoli ojetého auta se píe, a si ono auto člověk pečlivě prohlédne. Nojo, ale já na něm nic kromě barvy nevykoukám ani nevyposlouchám a neznám nikoho, kdo by na tom byl lépe!
četla jsem zde, e je moné domluvit se s nějakým zdejím diagnostikem(?), aby kdytak pomohl obhlédnout vybrané bazarové auto. Jak pečlivě tento člověk auto hodnotí - respektive - ten tedy pozná, zda je tam něco rozbité nebo to vypadá, e se brzy rozbije? Já poznám akorát to, e nějaké světlo svítí/ nesvítí a stěrač stírá/ nestírá. Případně jetě rádio - hraje/ nehraje... Ale jestli auto divně zní při startování nebo jestli motor dělá divný zvuk, má něco divného s podvozkem, výfukem anebo kdoví co dalího - tak to jako fakt nepoznám...
Ale jetě, ne bych někoho někam se pokouela táhnout, bych se chtěla zeptat, jaký motor vybrat. Koukala jsem, e je zde několik typů nebo co. Nyní mám felicii, kterou mi dal kamarád. Jeliko mám řidičák druhý rok a jsme docela opatrný člověk a nerada poruuju předpisy, jezdím prostě asi takovou rychlostí, jaká je předepsaná -a -upřímně - mimo obec spíe méně - jsem ten člověk, co snad nikdy nedojel ádnou kolonu, ale u mnoho jich vytvořil... a nepředpokládám, e v budoucnu by se ze mě stal nějaký řidič-závodník - nebo alespoň něco jiného ne hlemýď.
Auto bych pouívala nejvíce na cesty: a) 50km po okreskách, cca 130 km po okreskách - jednou za týden by byla buď ta krátká tam a zpět, nebo ta delí tam a zpět. A pak by byly "mimořádné výjezdy" v podobě dovolených po ČR nebo i za hranice ČR. Na jízdu po městě bych si chtěla nechat felicii, protoe si nedokáu představit, jak s větím autem zaparkuju například u sloupu v obchoďáku -ale i bez felicie bych po městě zas tolik nejezdila.
take teď ten dotaz:
pokud C 5 - tak který motor (nebo podle čeho se to vybírá) by pro mě byl asi nejlepí? (samozřejmě bych si přála nií spotřebu a co nejnií poruchovost)
a pokud by pro mě podle vás bylo nejvýhodnějí jiné auto, které? (lapací nechci |
| |
| |