Jméno
Heslo
Trvale přihlásit 
Nová registrace
Èesky English
Vyhledávání
Rozšírené ...

 

 Zobrazení samostatného příspěvku / Diskuze: Spotřeba - všeobecně
63zdenda
04.03.2015 19:00 - Re: Spotřeba - všeobecně
U??vate?
TomasT napsal(a):
Tu spotřebu mám z denního ježdění do práce (denně cca 80 km).
Z Petrovic se ráno propletu do Průhonic, po D1 na okruh a až před Ruzyní u Řep sjíždím. Cestou zpátky z okruhu sjíždím na Vestec a vracím se přes Jižní Město (ráno jsou tam i v mém směru kolony).
Honit se po okruhu 130 v levém pruhu mě nějak nebaví, auto je už hlučné a žere, pořád bych stejně za někým musel brzdit, na to bych si nepořizoval 1.6, takže jezdím s kamiony na tempomat 85-90 v pravém, do tunelů ani nezpomaluju. Kdybych jezdil 130 tak mám spotřebu přes 6 litrů a ušetřím tak 5 minut. Okamžitá spotřeba na rovině dle počítače je v létě při mé rychlosti cca 3,2.
Jinak s rodinou většinou jezdím na tempomat 54-95-100 (město-mimo-dálnice).


Přesně tak, nedá se porovnávat průměrná rychlost ani spotřeba při jízdě na okreskách a dálnici, proto zde většina lidí reaguje na nízkou rychlost i spotřebu slovy - ty to snad tlačíš nebo něco o brzdě provozu, jak jsem psal, má průměrná rychlost je na okreskách 43 - 50km a brzda nejsem, rychlost překračuji většinou o 10km více jak dovolená, na dálnici ta průměrná rychlost bude někdy i jednou tak větší, ale je tam samozřejmě víc faktorů, 5ti či 6ti kvalt a nejvíce na to má vliv ten mezičlánek mezi sedačkou a volantem. Zkoušel jsem jet jednu 100km trasu dvěma způsoby, rychlost si přesně nepamatuji, ale spotřeba při jedné byla také 3.2 a při druhé 5l, ani v jednom případě jsem brzdou nebyl ani na ní nejezdím, pouze jednou za čas na ní kouknu na velkém monitoru.

  
Uživatelé online  
Nejnovější příspěvky  
Inzerce  
Obrázky  


Š 2007-2017 :: by c5club,optimalizováno pro rozlišení 1024x768, Firefox, Kontakt/Administrator