63zdenda
|
04.03.2015 19:00 -
Re: Spotřeba - veobecně
|
|

|
TomasT napsal(a): Tu spotřebu mám z denního jedění do práce (denně cca 80 km).
Z Petrovic se ráno propletu do Průhonic, po D1 na okruh a a před Ruzyní u Řep sjídím. Cestou zpátky z okruhu sjídím na Vestec a vracím se přes Jiní Město (ráno jsou tam i v mém směru kolony).
Honit se po okruhu 130 v levém pruhu mě nějak nebaví, auto je u hlučné a ere, pořád bych stejně za někým musel brzdit, na to bych si nepořizoval 1.6, take jezdím s kamiony na tempomat 85-90 v pravém, do tunelů ani nezpomaluju. Kdybych jezdil 130 tak mám spotřebu přes 6 litrů a uetřím tak 5 minut. Okamitá spotřeba na rovině dle počítače je v létě při mé rychlosti cca 3,2.
Jinak s rodinou větinou jezdím na tempomat 54-95-100 (město-mimo-dálnice).
Přesně tak, nedá se porovnávat průměrná rychlost ani spotřeba při jízdě na okreskách a dálnici, proto zde větina lidí reaguje na nízkou rychlost i spotřebu slovy - ty to snad tlačí nebo něco o brzdě provozu, jak jsem psal, má průměrná rychlost je na okreskách 43 - 50km a brzda nejsem, rychlost překračuji větinou o 10km více jak dovolená, na dálnici ta průměrná rychlost bude někdy i jednou tak větí, ale je tam samozřejmě víc faktorů, 5ti či 6ti kvalt a nejvíce na to má vliv ten mezičlánek mezi sedačkou a volantem. Zkouel jsem jet jednu 100km trasu dvěma způsoby, rychlost si přesně nepamatuji, ale spotřeba při jedné byla také 3.2 a při druhé 5l, ani v jednom případě jsem brzdou nebyl ani na ní nejezdím, pouze jednou za čas na ní kouknu na velkém monitoru. |
| |
| |