Jméno
Heslo
Trvale přihlásit 
Nová registrace
Èesky English
Vyhledávání
Rozšírené ...

 

 Zobrazení samostatného příspěvku / Diskuze: Závada palivoměru
Mikra
21.02.2015 21:11 - Re: Závada palivoměru
99
No ták, neblbni. Myslíš že je možný elektronicky určit, jestli je těleso plovoucí a nebo neplovoucí? Že bych jako nechal děti očipovat, nastavil na čipu, že nemají klesnout ke dnu a už by se neutopily?
Jasně že plovák neklesne ke dnu. Plave a to pořád. Když to nemá díru. Může se maximálně zaseknout dole, když je prázdná nádrž a když dotankuješ, tak by se kvůli zaseknutí nezvedl.
Ale tvoje chybyčka byla spíš v elektronice. Plovák hýbe nějakým potenciometrem, nebo nějakým jiným elektronickým snímačem a ten signál potom zpracuje počítač a ukáže ti to na budíku. No a při tom tvým vypnutí motoru, nebo při nastartování, se po síti proběhly nějaký bludičky a hodilo to počítači jinou hodnotu. Ten z toho potom chvíli magořil. Možná jsi ani nemusel dotankovat do plna, ale třeba jen otevřít a zavřít nádrž. Třeba by to dalo počítači nějaký impulz a začal by se tím zabývat a opravil si hodnoty.
Neřeš závadu palivoměru, nejspíš tam žádná není. Až to bude dělat častěji, pak se tím zabývej. Teď buď rád, že jsi ušetřil 1/4 nádrže.

  
Uživatelé online  
Nejnovější příspěvky  
Inzerce  
Obrázky  


Š 2007-2017 :: by c5club,optimalizováno pro rozlišení 1024x768, Firefox, Kontakt/Administrator