Delict
|
13.02.2015 19:44 -
Re: Koupě Citroenu C5 - jakou motorizaci?
|
|

|
Dakujem za presunutie temy..mozem to pisat znova 
Rad by som objasnil tieto nezmysly ohladom km, ročníkov a pod..
Osobne by som volil čokolvek od 2.0HDi vyie. Mam s nimi len dlhodobé a dobré skúsenosti.
Takze zhrniem to do dvoch príbehov..snad pointu pochopí kadý 
Majitel A - Si kupil novú C5ku v roku 2009. Na jazdenie do práce..nebolo to velmi vhodné auto lebo malo FAP filter..a za tých kazdodenných 2x 8km po meste sa nestihol ani zohria motor. Nehovoriac o tom e v mestskej premávke musel na to za studena aj dupnú..aj prudko brzdi..často radi.
Na servis nemal vela času..nechal to na original autorizák. Tam mu odporučili nový castrol superlonglajf a zvýili interval výmeny na 30 000km. Olej v prevodovke mu nemenili, lebo je to doivotná náplň. V prípade záručných opráv..zákaznika omejdili, a strčili mu tam tesco kvalitu..aspon sa zastaví zas no nie? 
Po 5 rokoch ked auto začínalo ma problémy s FAPom, výkonom a občasným klepaním niečoho niekde, sa rozhodol auto preda. Tým e jazdil kadý den krátke trasy malo auto krásnych 112 000km a tak zan dostal v bazáre slusnu sumu.
Bazár auto stočil na ete krajích 86 000km (kedze to bol posledny servisny zaznam v knike) a predalo ho za este krajsiu cenu.
Novy majitel svetaznalo kúpil podla najlepieho ročníka, ceny a km.. Do roka a do dňa mu zdechlo turbo..vstreky..nápravy na generálku, spálená spojka..a iné vady opotrebenia
dodnes si trhá vlasy , a nadáva e mal zosta pri starej dobrej kodofke..
Majitel B - Si kúpil novú C5ku v roku 2005. Potreboval niečo na stredné a dlhie trasy do práce..hlavne komfortne. Majitel ale autá poznal..a tak kadé ráno nechal povrča motor aspon kým nenaloil veci do auta a nedofajcil cigaretu. Do práce jazdil 55km po dialnici. Motor sa tak plynule ohrieval v benych pracovnych otáčkach.
Servis si zvolil sám + bené opravy a údrbu radej urobil poctivo doma. Olej lial klasiku total za 8 stovák..ale kede myslel na denné tarty v zime..tak ho menil po 15 000km. Diely kupoval zásadne prvovýrobu alebo originál..a tak ich menil len raz za dlhú dobu. Auto udroval v top stave a často robil kontroly stavu vozidla a dával priebene vyčisti FAP aby udral jeho dobrú kondíciu.
Po 5 rokoch ale potreboval niečo iné (4wd..novsi citron..to je jedno) a tak sa rozhodol auto predat na inzerat. Auto malo uctyhodných 290 000km kedze jazdilo dlhé plynulé trasy.. a tak zan vela nedostal
Nový majitel ale nakupoval s mechanikom, rozumom a diagnostikou..a ked videli v na monitore v akom perfektnom stave sú vstreky, turbo, fap..rozhodli sa e je to kúpa storočia.
Nový majitel má auto u 5ty rok a nemusel meni iadne časti motora..pokračuje len v správnej a včasnej údrbe. Stal sa natrvalo spokojný fanuik pohodlia hydro citrónov 
P.S stara c5? ja mám 14 ročnú C5. Nevidím dôvod ju predáva..slúi ako hodinky a denne ma 2x vozí do práce Novie auto idem kupova z dôvodu nutnosti dalieho auta. a tie mám jeden 27 ročný BX ktorý tie slúi ako hodinky |
| |
| |