vlkr
|
21.01.2015 15:04 -
Re: Spotřeba - veobecně
|
|

|
Ahoj,
kdy jsem jetě jezdil do práce svou C5 na LPG (Olomouc-N.Jičín a zpět) kadý den, vycházela mi spotřeba dle dotankovaní 0,66l naturalu plus 8,2l LPG na 100km. Katolická jízda - tempomat na 100km/h, dálnice(4 pruhová jednička) od města k městu.
Potom jsem změnil zaměstnání a nafasoval sluební Oktávku 1,6 TDI. Za sebe můu říct e bych ji pro sebe nechtěl. Ani Oktávku, ani naftu (alespoň ne tenhle motor). Auto mě celkově nijak neoslnilo, výbava průměr (manuální klima, okna v elektrice jen vepředu, tempomat není) pro jízdu na naich cestách je to dost tvrdé, motor dělá kravál a kromě rozjezdu nijak nejede. Prostě nenadchne ani neurazí. Spotřeba kolem 5l nafty na 100.
Srovnání s C5 se ale prostě udělat nedá.
Dnes u si spotřebu nepočítám, soukromé jízdy jezdím pro radost (50/100/135) mimo město převánou větinou na tempomat. Při cestě na dovolenou do Itálie spotřeba LPG dle tankování 9,5l na 100, benzín nevím, ale za rok 2014 jsem tankoval 2x (v únoru a v září) ve odjeto na LPG. Teď v únoru mě čeká STK+ME a zároveň výměna LPG nádre, budu dávat italskou místo původní holandské (cena) s výměnou ukazatele stavu LPG v nádri kvůli nekompatibilitě (Auto FEDOR Prostějov). S autem i s provozem na plyn jsem spokojen, roční nájezd cca 10tkm. Kdy jsem jezdil i do práce bylo to 40tkm ročně. |
| |
| |