Jméno
Heslo
Trvale přihlásit 
Nová registrace
Èesky English
Vyhledávání
Rozšírené ...

Zobrazení samostatného příspěvku / Diskuze: Spotřeba - všeobecně
mariov8
20.01.2015 17:10 - Re: Spotřeba - všeobecně
99
230 na tachometru jede 2,2 BiT po celkem normálním rozjezdu. Pojede i těch reálných, ostatně zas tolik to neproměřuje. Ale ja mám starý model a ty pouze 16" pneumatiky na tak rychlé auto - teda nic moc.

Šestiválcový dieselový mercedes C nebo E jede ještě lépe, mercedesy mají i lépe vyvážený podvozek, ale také jinou cenovku...

Zima mi zvedla citelně spotřebu, ale i tak palubní počítač kecá...

...ukazuje vyšší spotřebu než auto ve skutečnosti má!!! To se mi naposled stalo s Mercedes-Benz Vianem před faceliftem 2010, to taky ukazovalo vždy tak o 2 až 3 desetiny více než bylo průměrně dle dotankování spáleno.

Za mně se spotřebou C5 2,2Hdi (a nejenom tou) veliká spokojenost. S ohledem na hmotnost auta a typické použití. PSA diesely opravdu umí. A to i ty malé, 1,6HDi 8V od Euro5 bude také dobrý motor, jen se u něj musí olej měnit raději 2x častěji. U své 2,2Hdi také raději měním olej 2x častěji, 30 000 - 40 000km jak je dnes moderní, to je údaj pro fleetmanagery a jejich tabulky. Technicky je to u náplně kolem 4L zvěrstvo, olej vydrží dle provozu plnohodnotně fungovat tak 15 000 - 20 000km, pak ztrácí většinu svých vlastností daných aditivy...

Uživatelé online  
Nejnovější příspěvky  
Inzerce  
Obrázky  
Š 2007-2017 :: by c5club,optimalizováno pro rozlišení 1024x768, Firefox, Kontakt/Administrator