mariov8
|
20.01.2015 17:10 -
Re: Spotřeba - veobecně
|
|

|
230 na tachometru jede 2,2 BiT po celkem normálním rozjezdu. Pojede i těch reálných, ostatně zas tolik to neproměřuje. Ale ja mám starý model a ty pouze 16" pneumatiky na tak rychlé auto - teda nic moc. 
estiválcový dieselový mercedes C nebo E jede jetě lépe, mercedesy mají i lépe vyváený podvozek, ale také jinou cenovku... 
Zima mi zvedla citelně spotřebu, ale i tak palubní počítač kecá...
...ukazuje vyí spotřebu ne auto ve skutečnosti má!!! To se mi naposled stalo s Mercedes-Benz Vianem před faceliftem 2010, to taky ukazovalo vdy tak o 2 a 3 desetiny více ne bylo průměrně dle dotankování spáleno.
Za mně se spotřebou C5 2,2Hdi (a nejenom tou) veliká spokojenost. S ohledem na hmotnost auta a typické pouití. PSA diesely opravdu umí. A to i ty malé, 1,6HDi 8V od Euro5 bude také dobrý motor, jen se u něj musí olej měnit raději 2x častěji. U své 2,2Hdi také raději měním olej 2x častěji, 30 000 - 40 000km jak je dnes moderní, to je údaj pro fleetmanagery a jejich tabulky. Technicky je to u náplně kolem 4L zvěrstvo, olej vydrí dle provozu plnohodnotně fungovat tak 15 000 - 20 000km, pak ztrácí větinu svých vlastností daných aditivy... |
| |
| |