Jméno
Heslo
Trvale přihlásit 
Nová registrace
Èesky English
Vyhledávání
Rozšírené ...

 

 Zobrazení samostatného příspěvku / Diskuze: Zaměnitelnost man. převodovek
martinrx
25.12.2014 00:29 - Re: Zaměnitelnost man. převodovek
99
BlueSeven napsal(a):
No benzíňák už z logiky věci nemá plochý průběh kroutícího momentu, třeba PSA 1.8i v příloze...

Edit: Toto platí u atmosféry, u turbo benzínu se můžeme bavit o plochém průběhu krouáku v nějakém rozsahu otáček, ale toto není nᚠpřípad

Mrknul jsem na ten graf který jsi zde nahodil a myslím, že i když to není ideální případ, je to celkem dobrý příklad toho že benzín má kroutící moment opravdu hodně vyrovnaný. Když se na něj podívám tak zjistím, že vrchol 170 Nm má ve 4tis otáčkách, ale ve 2 tis a v 5,3 tis otáčkách má krouták stále cca 150 Nm. Pokud to veznu čistě matematicky tak v rozmezí 3,3 tisíc otáček má výkyv (nárůst a pokles točivého momentu) zhruba 11 % !!!
To je podle mě docela plochý průběh. nehledě na to že motor 2.0 Vti je myslím zkonstuován tak aby tyto výkyvy ještě více vyrovnával.

A chlapi, nevím co se furt čílíte? Jarda tady vytahuje neco o volnoběhu - ale já přece netvrdím že má ten točivý moment stejně silný už od volnoběhu - nejsem přece magor. . Já nikomu neberu, že rozumí autům, já jim zase moc nerozumín, ale grafy fyzikálních veličin si prohlédnout umím.

Já vám ty vaše diesely neberu, dyt taky jednoho mám.
Ale u toho benzínu prostě vadí že tam není dálniční rychlostní stupen. Při 130 už točí 3.5tis a já myslím že by to další rychlost ještě sneslo. O tom jestli by to auto zvládlo se můžeme slovy klasika " dohadovat, nebo vést spory, ale to je tak všechno co pro to můžeme udělat"

Mě ta šestka vlastně chybí jen když jedu z Prahy do Brna, jelikož když chci jet v levém pruhu, abych nerozbil auto, musím 150 - 160. Jinak jsem radši klidný řidič a rád bych dodržoval předpisy. Do Chorvatska jedu 130, jelikož mi to stačí a peníze šetřím na útratu u moře, než abych je uvalil za pokuty.
Jinak si myslím že to je i hlavní důvod proč tam nevyvinuli ten šestikvalt. V podstatě jediná země (co stojí za zmínku) v evropě, kde se jezí neomezenou rychlostí je Německo a němci jsou ropáci. Ti si benzín na dlouhé trasy nekupují, a jinde se s tím rychlej jezdit stejně nesmí, proto ani nebyl zájem s tím něco dělat.

Jinak Vám přeju pěkné vánoce, at už jezdíte na benzín, naftu, plyn nebo třeba čočku

  
Uživatelé online  
Nejnovější příspěvky  
Inzerce  
Obrázky  


Š 2007-2017 :: by c5club,optimalizováno pro rozlišení 1024x768, Firefox, Kontakt/Administrator