Jméno
Heslo
Trvale přihlásit 
Nová registrace
Èesky English
Vyhledávání
Rozšírené ...

 

 Zobrazení samostatného příspěvku / Diskuze: Mapy Navigace / C5 III 2007- (RNEG)
vilous
13.12.2014 11:06 - Re: Mapy Navigace / C5 III 2007- (RNEG)
99
Mapy 2014-1 fungují včetně TMC. Mohu doporučit zejména cestujícím z Čech do Rakous, konečně je tam nová jihočeská dálnice. Změny v jiných regionech nedovedu posoudit.

Chtěl jsem napsat návod, ale zjistil jsem, že nemám jak ho do příslušného menu vložit a odkazuje mne to na neexistujícího administrátora stránky. Takže holt delší příspěvek sem jako shrnutí. Opakují se stále stejné otázky vyplývající z neznalosti funkce GPS systému.
Prosím tedy dále podrobně přečíst, snad to bude jasné:

- Píšu o systému RNEG MyWay. Bacha - eMyWay se liší o písmenko, ale je to něco zcela jiného. Zde popisovaný systém se pozná podle toho, že uprostřed dole na rádiu je vyjímatelná SD paměová karta.

- Na ulozto.cz si dát vyhledat řetězec "MyMay WipNav RNEG 2014-1" , vrátí to 7 souborů. Ty rozbalit. Hlavní adresář rozbalených souborů se jmenuje database ( v něm je několik souborů a další adresář database). Ten prostě nakopírovat na SD kartu minimálně 16 GB naformátovanou jako FAT 32. To je opravdu vše. Vložit kartu do auta a zapnout zapalování.

- GPS systém se skládá z přijímače, software a mapových podkladů. Přijímač předává data ve tvaru dvou souřadnic okamžité polohy (+ nadmořská výška). To je člověkovi na kulové, proto si SW natahuje z databáze mapových podkladů obrázek k daným souřadnicím, který už člověk umí zpracovat. Takže mapové podklady obsahují jen přiřazení čar (silnice, domy..) a bodů (POI = pumpy, servisy, veřejné domy...) k zeměpisným souřadnicím. Proto je nesmyslná častá otázka, zda mapy mají češtinu. Mapy jsou jazykově nezávislé přiřazení skutečných souřadnic k obrázkům vnímatelných člověkem. Nic jiného.

- Jazyk je potřeba až když člověk chce další služby, jako navigovat někam a to hlasem. To je výlučně věc SW, to nemá s mapami nic společného. SW si z mapových podkladů musí něco spočítat a nějak to prezentovat. Takže jazykové mutace jsou věcí SW a ten je nahraný uvnitř rádia a proto se i složitěji mění než mapové podklady, u nich stačí přehodit SD kartu.
Česká hlasové pokyny jsou tu diskutovány, ale nevím, zda někdo uspěl, já to nehledám. Osobně se domnívám, že těch asi 10 pokynů se člověk naučí i svahilsky, navíc má přece ten displej. Navíc snad každý těch pár pokynů a číslovky umí v nějakém jazyku auta.

České menu je zase něco jiného a zase je to věcí SW. Aby se nápisy na displeji objevovaly česky (nejen navigace, ale nastavení rádia, hudby).. někdo po webu nabízí a je to jednodušší než české hlasové pokyny.Ale chtějí za to tisíce a já to opět neřeším.

Opakuji - kdo je v PC totální neznalec a má cestu Prahou, mohu po předchozí dohodě nové mapy nahrát, je to na 15 minut.

  
Uživatelé online  
Nejnovější příspěvky  
Inzerce  
Obrázky  


Š 2007-2017 :: by c5club,optimalizováno pro rozlišení 1024x768, Firefox, Kontakt/Administrator