Jméno
Heslo
Trvale přihlásit 
Nová registrace
Èesky English
Vyhledávání
Rozšírené ...

 

 Zobrazení samostatného příspěvku / Diskuze: Geometrie
robo
29.11.2014 23:11 - Re: Geometrie
99
Ladman napsal(a):
jen tak pro zajímavost, v létě jsem měl auto v autorizáku v Budějcích kvůli montáži přídavného větráku k RT5. Když mi auto vraceli opravené dali mi k tomu 2 lejstra, test brzd a test geometrie. Brzdy prý jsou OK, ale sbíhavost zadní nápravy by chtěla poladit. Není to prý nic kritického a a se časem objednám, že to srovnaj (kdyby mi zavolali před tím než jsem pro auto šel, nechal bych to srovnat hned). Pár dní na to jsem jel na dovolenou a asi za 2 měsíce jsem si to nechal od nich srovnat. Zarážející je, že prvotní test dělají na jiné mašině než potom přímo tu geometrii. Na druhém obrázku je vidět, že sbíhavost zadní nápravy už je OK, ale odklon LZ kola zůstal pořád rozhozen. Sdělili mi, že to je úplně normální, že u hydractivu to ani jinak nejde a že je vše v pořádku. Tak nevím jestli mne balamutili, ale kolo se nesjíždělo abnormálně dříve a nesjíždí ani teď...

ahoj
dakujem ze si si dal namahu to sem hodit. tomu 1 protokolu vcelku rozumiem, predpisane tolerancie sedia aj na uplne inej masine co to robil mne. No a sedi teda aj to ze obe napravy maju kladnu zbiehavost. predna od 0st00`-0st18min. zadna 0st25`do 0st43`celkova.

ja mam sice odklony vpredu v zelenenom nie su uplne rovnako.Vzadu mam rovnake.

Zasa u mna jedno zadne kolo ma zbiehavost trocha mimo predpis[ ma byt vzadu na kolo 0st13` az 0st22`. [celkova 0st25 az 0st43min] . Vzadu celkova je iba 0st19` v mojom pripade.

No teraz je volant spickovo v strede, auto ide rovno [niekedy aj 0.5km drzi stopu ak pustim volant] . Len riadenie je tak mega citlive az je to trocha neprijemne a celkova zbiehavost vpredu 0st02`. volant nekladie odpor a ani sa nezrovnava ako na malych autach c3, ibiza, fabia atd....]
Bude to ciastocne aj asi dezenom tych michelin PA4 [ze nekladie odpor pri jemnych korekciach smeru] , ktore nemaju tie vodiace hboke drazky ako letne[neviem jak sa volaju ]. Uvidim na jar ked dam naspat 17tky [zadne do predu ] a priebezne to budem sledovat aj teraz v zime.
nema cenu teraz nahanat minutky na geo ked zima zacina a po nej co budu jamy jak kazdy rok

  
Uživatelé online  
Nejnovější příspěvky  
Inzerce  
Obrázky  


Š 2007-2017 :: by c5club,optimalizováno pro rozlišení 1024x768, Firefox, Kontakt/Administrator