Jméno
Heslo
Trvale přihlásit 
Nová registrace
Èesky English
Vyhledávání
Rozšírené ...

 

 Zobrazení samostatného příspěvku / Diskuze: Žárovky denního svícení / C5 III
filipxec
28.11.2014 20:03 - Re: Žárovky denního svícení / C5 III
99
Po napsání Tvého nesmyslu jsem to nevydržel a musel se prihlasit a napsat Vozím tam ledky už dlouho a rozhodně vydržely víc než žárovka z citroenu, která stála hrozivých 1100,-Kč. (bylo to také naposledy, co jsem v autorizaku byl - výrobní cena te žárovky bude pod jeden dolar a žádná jiná pitomá halogenka tolik nestojí). Ledky nečoudí... Je to polovodičový čip a maximálně přestane svítit, když se polovodič vyhřeje a prostě odejde. Odejde třeba jeden ze třinácti a pořád svítí (já mám 13ti čipovou ledku). Ledky jsou moderní a maximálně svítivé řešení, které už nove C5 (od 2012?) používají. Audi už má jenom ledky. Takže obhajovat dnes předpotopní halogenku v patici, kterou používá jen C5 a Superb, a nekoupíte ji u žádné pumpy ani ve speciálkách, je nebetyčná hloupost. A hloupost (sam jsem ji udělal) je si ji za tacek koupit... Možná ji už zlevnili na 500, ale i to je moc... Nevnímam ani tolik absolutní častku, ale porovnám s jinými žárovkami. Mám ještě Xantošku a tam jsou H1 a stojej 80,-Kč (nějaký Philips). Proč tahle HP24 s půlkou výkonu stoji 15x tolik? Není na ní nic zvláštního, kromě ceny.
Ja se naštval, když ta moje žárovka za talíř odešla za pár měsíců. Při reklamaci mi řekli (v citroenu), že mám blbý auto a žárovka praskla kvůli přepětí... No comment. Tak jsem zvolil řešení za 100Kč a svítí to.

Jinak to denní svícení HP24 je mimořádně ošklivé a nehodí se ke xenonum (ja mam natáčecí světlomety, tam to bije do očí ještě víc) a k tomu autu obecně. Ja to polknul, protože citrouše miluji a mám doma tři a jinak jsem s nimi spokojen (naše babička Xantie má 546.000km). Nejsem však hluchý a slepý a vidim, že kdejakej křáp má lepší denní svícení. Dokonce smrtelně vážně uvažuji, že koupím ty nové světlomety (jeden stoji 20k - při frekvenci praskání těch žárovek bych to měl do 7mi let zpátky).
A nakonec: fakt si při koupi auta nezjistuji kolik stoji zarovky. Dily jsou na vsecko tak nejak podobny. Ja si drbnul zadnim kolem o obrubnik nebo diru, takže jesem musel měnit ložisko a bylo to směšný - i s prací asi bůra)
A plne nakonec: ja musim pro vymenu zarovky sundat naraznik: mam 3.0V6 a tam to jinak nejde.


LionVTS napsal(a):
Az ti shori a zacoudi svetlomet zevnitr, hod odkaz jak to vycistit. Chlapi, kdyz kupuju auto tak si zjistim kolik stoji dily a kdyz na to nemam tak koupim jine a ne ze budu resit jak omrdat zarovku zarovku. Co teprv az zjistite kolik stoji cep do ramene, stahovacka atd....

  
Uživatelé online  
Nejnovější příspěvky  
Inzerce  
Obrázky  


Š 2007-2017 :: by c5club,optimalizováno pro rozlišení 1024x768, Firefox, Kontakt/Administrator