Jméno
Heslo
Trvale přihlásit 
Nová registrace
Èesky English
Vyhledávání
Rozšírené ...

 

 Zobrazení samostatného příspěvku / Diskuze: Časté praskání žárovek H7
robo
27.11.2014 19:54 - Re: Časté praskání žárovek H7
99
Honzaho napsal(a):
Teď jsem šel udělat ten pokus a připadám si trochu jak magor. Používám ten jednoučelový digi voltmetr, co se strká do zásuvky zapalovače, ale ověřil jsem si, že ukazuje správně -14.8 jsem předtím naměřil i univer. digi voltmetrem). Pootočení klíčku - po prvních pár sec, které asi potřebuje elektronika voltmetru, ukazuje 12.1V a drží (docela dobré nato, že stála celou noc a dřív to bylo vždy pod 12V). Nastartuju a ejhle 14.3 - 14.4 V (od volnoběhu do 4500 otáček), se světlama, bez světel - pořád. Mluvím pořád o staré baterce - asi má nějaké světlé chvilky. Za těchto okolností jsem tu druhou nezkoušel. Ale tím jsem se nejpíš ocitl ve špatném vlákně i když to zřejmě souvisí: příčina= akumulátor?, trochu nelogický následek je rychlejší odchod žárovek. Až to nějak uzavřu, dám vědět.

nechcem byt nejaky mudrak, ale je normalne ze nabijas baterku a ma 14,4V palubna siet. to je podla tohto clanku idealne napatie .link.

su v principe a sposoby nabijania - napatove a prudove. no a toto je napatove, ked ma mat plne nabity aku 12.8V naprazdno, tak vyvolas tok prudu rozdielom napatia. Konstantne napatie napr.14.5V vyvola velky prud na vybitom aku co ma 12V, no a ako na nom napatie stupa k tym 13,7V tak sa umerne prud znizuje az pri malom rozdiele cca. 1V uz tecie prud maly.
takze to mas ok podla mna.

  
Uživatelé online  
Nejnovější příspěvky  
Inzerce  
Obrázky  


Š 2007-2017 :: by c5club,optimalizováno pro rozlišení 1024x768, Firefox, Kontakt/Administrator