Jméno
Heslo
Trvale přihlásit 
Nová registrace
Èesky English
Vyhledávání
Rozšírené ...

 

 Zobrazení samostatného příspěvku / Diskuze: Koupě Citroenu C5
Světlonoš
09.11.2014 10:24 - Re: Koupě Citroenu C5
Za?iato?n?k
Ahoj, díky za odpovědi, dost mi to pomohlo. Malinko se rozepíšu, abych vyjasnil svou motivaci proč C5 v naftě.
Vystřídal jsem už víc různých značek, z toho Citroeny jsem vlastnil tři, BX, XM, Xantii. Oceňuju u Citroenů pohodlí a nevadí mi určitá izolovanost od toho co je pod kolama. To k tomu pohodlí patří. Průměrný roční nájezd za posledních několik let mám cca 12 tis., takže mi benzín nevadil. Ale situace se změnila, budu jezdit víc a to víc bude po D1. Proto naftu a proto návrat k Citroenu.
Teď mám Audi A6 avant quattro 1.8T (132 kW, 235 Nm), takže vím co je výkon i pružnost, je to starší kousek r.v.98, z doby kdy Audi ještě nešidila. Jenže je tam tovární S-line podvozek. Na okresce s dobrým povrchem je to lepší než sex , ale na D1 je to fakt blbý. K tomu výkonu a pružnosti, v běžném provozu je to spíše o pružnosti, takže nafta s větším krouákem dole by mi sedla, stejně většinou jezdím jak pantáta.
Proč se zajímám o spotřebu nafty v kombinaci s automatem? No, s tímhle oturbeným benzínem jezdím za bez velké snahy v létě za 8 a v zimě za 9 kombinovaného provozu. Nafta s podobnou spotřebou ztrácí jaksi kouzlo. Ano dokážu ocenit pohodlí automatu. Vím, že náklady na palivo nejsou tou největší položkou při provozování auta. Ale proč platit za palivo víc, když se může platit méně.
Neuvažuju o tom nechávat si Audi. Je to skvělé auto, vyzkoušel jsem ho, protože jsem ho vyzkoušet chtěl, ale není to pro mě to pravé. Takže ho nebudu dávat na sériový podvozek, ani zaplynovávat. Prostě se chci vrátit do Citroenu. Jestli zítra nebo za půl roku není rozhodující, na ten pravý kousek si počkám.
Na tom kousku co jsem tu nadhodil, mě zaujalo to co je vidět ve zpětném zrcátku na poslední fotce. Myslím ten nápis na pátých dveřích. Že by to bylo vozidlo obchodníka s auty?

  
Uživatelé online  
Nejnovější příspěvky  
Inzerce  
Obrázky  


Š 2007-2017 :: by c5club,optimalizováno pro rozlišení 1024x768, Firefox, Kontakt/Administrator