Jméno
Heslo
Trvale přihlásit 
Nová registrace
Èesky English
Vyhledávání
Rozšírené ...

 

 Zobrazení samostatného příspěvku / Diskuze: Batéria alebo elektronika.
NMC
12.09.2014 12:36 - Re: Batéria alebo elektronika.
Za?iato?n?k
Možná by neškodilo ujasnit rozdíl mezi zapojením ISO konektoru na standardním neoriginálním rádiu a na ISO konektoru v C5.

1. Neoriginální rádio očekává na pinu 7 v ISO konektoru napájení pro provoz přijímače s tím, že s vypnutím klíčku auta se vypne i autorádio. Aby se neztratilo nastavení předvoleb, má ještě autorádio připojení na permanentní napájení (i po vysunutí klíčku). To čeká v ISO konektoru na pinu 4 a/nebo na zvláštním vývodu autorádia.

2. C5 nemá v ISO konektoru napájení od klíčku. Na pinu 7 má permanentní napájení, nezávislé na zapnutí klíče. Vypínání originálního autorádia je řešeno logikou autorádia podle signálu z VAN sběrnice, které auto poskytuje na pinu 4.

Funkční zapojení je, že se ISO konektory rádia i auta propojí přes piny 5, 7 a 8. V konektoru na straně rádia se navíc propojí piny 4 a 7, čímž se zabezpečí trvalé napájení paměti rádia. Pin 4 v ISO konektoru auta musí zůstat "ve vzduchu" jak již psal jumep, aby se neovlivnil provoz sběrnice VAN.

Toto zapojení umožní trvalý provoz rádia, takže se musí dávat pozor, aby zapnuté rádio po několika dnech nevybilo autobaterii.

  
Uživatelé online  
Nejnovější příspěvky  
Inzerce  
Obrázky  


Š 2007-2017 :: by c5club,optimalizováno pro rozlišení 1024x768, Firefox, Kontakt/Administrator