Jméno
Heslo
Trvale přihlásit 
Nová registrace
Èesky English
Vyhledávání
Rozšírené ...

||
 

 Zobrazení samostatného příspěvku / Diskuze: Automatická převodovka AL4 v C5 I/II
martinST
12.08.2014 14:01 - Re: Automatická převodovka AL4 v C5 I/II
99
Dobrý den, jsem novým majitelem C5 II, 2.0i 16v automat. Po koupi jsem po přečtení pár článků o automatech nechal preventivně vyměnit olej v AP. (auto má mít údajně najeto 90tis km - kdo ví, dovoz F - ne z bazaru).

Při výměně oleje mi mechanik řekl, že do AL4 (DPO u renaultu - údajně ta samá převodovka) lije Dextron III - pravidelně. Trochu to ve mě hlodalo a zavolal jsem servis Kaps, kde mi potvrdili, že v AL4 může být Dextron III. Tak jsem svolil k výměně - dolit Dextron III, cca 4,5 litru. Když jsem se mechanika po výměně ptal, při kolika °C olej měnil, tak prý při 50°C.

DOTAZ: Mám nechat olej raději vyměnit ještě jednou někde jinde? Tady jsem se všude dočetl, že se olej mění zásadně při 60°C, někdo dokonce psal, že rozhodně ne Dextron III, takže ve mne hlodá červ, zda 4,5 l oleje není hodně (když byl měněn jen při 50°C) a k tomu ten Dextron...

Původní olej byl už načernalý ale vůbec nesmrděl spáleninou, takže asi OK. Automat před výměnou i po výměně řadí ukázkově, plynule, dle mechanika naprosto bez chyby. Po výměně najeto asi cca 500 km.

Jo a ještě jeden dotaz - když z P zařadím D auto neškubne, ale při zařazení R trochu ano - je to normální?

Díky moc za případné odpovědi.

  
Uživatelé online  
Nejnovější příspěvky  
Inzerce  
Obrázky  


Š 2007-2017 :: by c5club,optimalizováno pro rozlišení 1024x768, Firefox, Kontakt/Administrator