Jméno
Heslo
Trvale přihlásit 
Nová registrace
Èesky English
Vyhledávání
Rozšírené ...

 

 Zobrazení samostatného příspěvku / Diskuze: Nestabilní/plavající zadní náprava / C5 III
Myšoun
01.08.2014 20:55 - Nestabilní/plavající zadní náprava / C5 III
99
Ahojte,
můžete mi, prosím, poradit, zda někdo nemáte podobnou zkušenost?
Prosakovala mi PP vzpěra, kterou mi v Citroenu vyměnili a pak už bylo zvedání auta OK. Jenže začal jiný problém, ač si sice nejsem úplně jist, zda to nebylo v menší míře již před tou výměnou vzpěry, ale každopádně poté se to projevilo markantně, a sice naprostá nestabilita zadní nápravy. Nejznatelnější to je, když vjedu jedním zadním kolem do výmolu (kanálu), kdy auto úplně ustřelí na stranu, a to opravdu hodně. Obecně se dá říct, že je velmi špatná boční stabilita při přejezdu nerovností, kdy se zadek "roztančí". Dále také můžete mít pocit, když zkusíte slalom, že zadní náprava hodně "plave". A asi nejhorší to je při rychlejší jízdě, pokud vjedete do vyjetých kolejí, kdy tohle auto naprosto rozhoupe, resp. rozkolíbe, což už je až nebezpečné.
Také bych to řekl asi tak, že auto se chová obdobně, jako jiné auto s běžnými, ale hoooooodně opotřebovanými, zadními tlumiči.
Když jsem to v Citroenu řešil, tak prý vše prozkoumali a neshledali problém. Našli akorát opotřebovanější silentbloky ramen, ale po jejich výměně to dělá to stejné.
Mám najeto 164 tis. skutečných.
Netušíte, zda se dá tlumící schopnost koulí poznat na běžném testu tlumičů? Samozřejmě s nastartovaným motorem?
Děkuji moc za postřehy a rady.

  
Uživatelé online  
Nejnovější příspěvky  
Inzerce  
Obrázky  


Š 2007-2017 :: by c5club,optimalizováno pro rozlišení 1024x768, Firefox, Kontakt/Administrator